Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η Καλάσνικοφ θα κατασκευάσει τουφέκια AK-47 στις ΗΠΑ

Η Καλάσνικοφ θα κατασκευάσει τουφέκια AK-47 στις ΗΠΑ

Με ενδιαφέρον υποδέχθηκε η ρωσική εταιρεία Καλάσνικοφ τα σχέδια που ανακοίνωσε η Ρωσική Εταιρεία Όπλων (RWC) με έδρα στις ΗΠΑ να ξεκινήσει εγχώρια γραμμή παραγωγής υπό τη διάσημη ρωσική μάρκα που παλεύει με τις δυτικές κυρώσεις.

«Τα προϊόντα του Ομίλου Καλάσνικοφ έχουν διατηρήσει παραδοσιακά το προβάδισμα στην αμερικανική αγορά. Οι κυρώσεις έχουν αυξήσει σημαντικά το ενδιαφέρον για την παραγωγή του ομίλου και ένα τέτοιο βήμα από την Ρωσική Εταιρεία Όπλων στις παρούσες συνθήκες, φαίνεται να αρκετά λογικά για εμάς» είπε ο εκπρόσωπος του Ομίλου στο πρακτορείο TASS.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «αυτό το σχέδιο υπογραμμίζει άλλη μια φορά ότι το θρυλικό πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ είναι δημοφιλές».

Το αμερικανικό δίκτυο CNN σε αναφορά του την Τετάρτη σημείωσε ότι η αμερικανική εταιρεία RWC, η οποία είναι ο επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των Καλάσνικοφ ΑΚ-47, έπρεπε να σταματήσει την εισαγωγή όπλων μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία τον Ιούλιο, εν μέσω της ουκρανικής κρίσης.

«Μια αμερικανική εταιρεία όπλων έχει βρει τρόπο να παρακάμψει τις αντιρωσικές κυρώσεις που έχουν απαγορεύσει τις εισαγωγές του τυφεκίου Καλάσνικοφ: Φτιάξτε τα εδώ, στις ΗΠΑ» ανέφερε το CNN.
Το όπλο, που θα αρχίσει να κατασκευάζεται το δεύτερο τρίμηνο του έτους, θα έχει το ίδιο όνομα με το πρωτότυπο AK-47 και σήμα «Κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ».

«Η Ρωσική Εταιρεία Όπλων, με έδρα το Τουλιτάουν της Πενσυλβάνια έχει τα δικαιώματα για τη μάρκα όπλων Καλάσνικοφ» σημείωσε το αμερικανικό δίκτυο.

Η αντίδραση της οικογένειας του Μιχαήλ Καλάσνικοφ

Εν τω μεταξύ, τα μέλη της οικογένειας του Μιχαήλ Καλάσνικοφ, ο οποίος πέθανε τον Δεκέμβριο του 2013, είπαν στο TASS από την πόλη Izhevsk, στα Δυτικά Ουράλια, ότι έμειναν έκπληκτοι από τα σχέδια της RWC να ξεκινήσει την κατασκευή του AK-47 υπό το σήμα «Κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ».

«Δεν ξέρω αν είναι αυτό είναι καλό ή κακό ή απλώς απόλυτη ντροπή. Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω» είπε η κόρη του Καλάσνικοφ και πρόεδρος του ιδρύματος του, Τατιάνα.

Η ίδια είπε ότι δεν γνωρίζει υπό ποιες βάσεις κάποιος στις ΗΠΑ θα αρχίσει να κατασκευάζει τα θρυλικά ντουφέκια. «Αυτά είναι πολύ περίπλοκα πράγματα. Τι κάνει επί του παρόντος η εταιρεία; Δεν γνωρίζουμε τι σχέσεις είχε και ποιοι είναι οι συνεταίροι και ποιος υποσχέθηκε τι και σε ποιον και ποιος έκανε τις συνεννοήσεις.

Εμείς οι συγγενείς δεν γνωρίζουμε τίποτα για όλο αυτό» υπογράμμισε η Τατιάνα Καλάσνικοφ.
Παρόλα αυτά η κόρη του σχεδιαστή των θρυλικών ντουφεκιών πιστεύει ότι η μάρκα του Καλάσνικοφ θα πρέπει να ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, καθώς αυτό χρηματοδότησε τη δημιουργία του.

Πηγη Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις