Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Die Welt: «Το ευρώ μπροστά στον μεγαλύτερο πόλεμο νεύρων της ιστορίας του»

Die Welt: «Το ευρώ μπροστά στον μεγαλύτερο πόλεμο νεύρων της ιστορίας του»

Οι σημερινές εκλογές στην Ελλάδα μονοπωλούν το ενδιαφέρον του γερμανικού τύπου. Οι σχολιαστές εστιάζουν στην επόμενη μέρα και στις συνέπειες του αποτελέσματος όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Die Welt υπό τον τίτλο: «Το ευρώ μπροστά στον μεγαλύτερο πόλεμο νεύρων της ιστορίας του».

Όπως επισημαίνεται, «οι Έλληνες θέλουν ένα κούρεμα του χρέους, οι ευρωπαίοι εταίροι το απορρίπτουν κατηγορηματικά. Κανείς δεν μπορεί να χάσει βέβαια την αξιοπιστία του. Εντούτοις εάν καμία πλευρά δεν υποχωρήσει σημαντικά από τις θέσεις της, τότε θα υπάρξει σύγκρουση στην Ευρώπη», παρατηρεί η εφημερίδα, κάνοντας έναν παραλληλισμό με το γνωστό 'παιχνίδι του δειλού'.

Η εφημερίδα αναφέρεται στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι τις τελευταίες ημέρες ο Α. Τσίπρας ανέβασε και πάλι τους τόνους, αλλά και στις αντιδράσεις που προκαλούν οι απαιτήσεις του σε Γαλλία και Γερμανία. «Και για την Ελλάδα διακυβεύονται πολλά. Εάν δεν υπάρξει συμβιβασμός, η Τρόικα θα κλείσει πολύ σύντομα τις στρόφιγγες του χρήματος. Στα μέσα Μαρτίου η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε. Στην περίπτωση αυτή ο Τσίπρας κινδυνεύει να μείνει στην ελληνική ιστορία ως εκείνος που θα ευθύνεται για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενδεχομένως ακόμη και από την ΕΕ. Ο Τσίπρας θα είχε κερδίσει έτσι το 'παιχνίδι του δειλού'. Το τίμημα όμως θα ήταν υψηλό».

ΠΗΓΗ DW

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ