Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η γαλάζια ανταρσία μπλόκαρε την Α. Ασημακοπούλου

Η γαλάζια ανταρσία μπλόκαρε την Α. Ασημακοπούλου

Το πρώτο κρούσμα γαλάζιας ανταρσίας καταγράφηκε τις προηγούμενες ώρες στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την εκλογή της Άννας Ασημακοπούλου στη θέση της Γραμματέως Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όπως είχε γίνει γνωστό, για να μπορέσει να υλοποιηθεί η εισήγηση του Αντώνη Σαμαρά και να μπορέσει να εκλεγεί η κα. Ασημακοπούλου θα έπρεπε να αλλάξει ο κανονισμός λειτουργίας της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, κάτι που προκαλούσε αντιδράσεις. Γιώργος Βλάχος και Γιάννης Τραγάκης φέρονται μάλιστα σύμφωνα με τα σενάρια να ήταν έτοιμοι να καταθέσουν επίσης υποψηφιότητα για τη θέση, κάτι που θα προκαλούσε αναταράξεις.

Μπροστά σε ένα ενδεχόμενο να υπάρξει εσωκομματική σύγκρουση, αποφασίστηκε να αποσυρθεί η υποψηφιότητα της πρώην εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ και να προωθηθεί αυτή του κ. Γ.Πλακιωτάκη, ο οποίος πληρεί τις προϋποθέσεις και δεν κουβαλά φορτίσεις. Αν και η επίσημη αιτιολογία ήταν οι οικογενειακές υποχρεώσεις της κας Άννας Ασημακοπούλου, όπως όλοι γνωρίζουν, στο πρώτο εσωτερικό μπρα ντε φερ, ο Αντώνης Σαμαράς έχασε την πρώτη μάχη.

Σχετικές ειδήσεις