Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Βουλγαρία: Δίωξη για τα στρατιωτικά αλεξίπτωτα

Βουλγαρία: Δίωξη για τα στρατιωτικά αλεξίπτωτα

Ο Στρατιωτικός εισαγγελέας κάλεσε τους ανώτερους αξιωματικούς της χώρας να καταθέσουν τη συμφωνία για την προμήθεια των νέων στρατιωτικών αλεξιπτώτων.

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Άμυνας βρισκόταν στο επίκεντρο ενός σκανδάλου, επειδή η παραγγελία αλεξιπτώτων αξίας 1,6 εκατομμυρίων ευρώ ανακινήθηκε από παράγοντες του υπουργείου.

Οι ειδικές δυνάμεις αρνήθηκαν να αποδεχθούν τα γερμανικά αλεξίπτωτα, υποστηρίζοντας ότι δεν πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισμού. Τα αλεξίπτωτα παραδόθηκαν από τη γερμανική εταιρεία Bruggeman στις 8 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, αλλά οι ειδικές δυνάμεις της Βουλγαρίας αρνήθηκαν να τα παραλάβουν.

Στην έκθεση της επιτροπής από την επιθεώρηση του υπουργείου Άμυνας σημειώνεται ότι οι συσκευές διαφέρουν από τις προδιαγραφές της δημοπρασίας.

Ωστόσο, τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα από την Bundeswehr (γερμανικές ένοπλες δυνάμεις) και από τον Γερμανικό Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας.

Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει την άρνηση των βουλγαρικών ειδικών δυνάμεων και «αφήνει τη στρατιωτική εισαγγελία να κάνει τη δουλειά της».

Το δημοσίευμα αφήνει υπόνοιες διαφθοράς στην αγορά του στρατιωτικού εξοπλισμού.

ΠΗΓΗ Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικές ειδήσεις