Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

«Άκαρδοι τεχνοκράτες» τα μέλη της τρόικας

«Άκαρδοι τεχνοκράτες» τα μέλη της τρόικας

Υπέρ μιας διαφορετικής σύνθεσης της τρόικας τάσσεται ο πολιτικός επιστήμονας Γιόζεφ Γιάνινγκ. Χαρακτηρίζει μάλιστα τα μέλη της τρόικας «άκαρδους τεχνοκράτες» και προτείνει τη συμμετοχή βουλευτών στη νέα επιτροπή.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση μαθαίνει γρήγορα, εκτιμά ο πολιτικός επιστήμονας Γιόζεφ Γιάνινγκ από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR) σε συνέντευξή του στην γερμανική δημόσια ραδιοφωνία (DLF). Κατά την άποψή του οι πρώτες επαφές της κυβέρνησης στο εξωτερικό δίνουν την δυνατότητα στα μέλη της να προσανατολιστούν και να δουν τι είναι εφικτό και τι όχι.

Ο γερμανός επιστήμονας προτείνει αλλαγές στην σύνθεση της τρόικας, η οποία στη συνείδηση πολλών ευρωπαίων έχει καταγραφεί ως «ομάδα με τους κόκκινους μαρκαδόρους η οποία διαρκώς διαγράφει».

«Θα μπορούσαν να υπάρξουν επιτροπές, στις οποίες να συμμετέχουν και οι επικεφαλής των τριών θεσμών, διότι ο λόγος τους δεν έχει μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτικό βάρος.

Επιπλέον μια ομάδα από βουλευτές ή ευρωβουλευτές από τις πιστώτριες χώρες, αλλά και από την πλευρά της Ελλάδας θα μπορούσαν να συμβάλλουν έτσι ώστε να διορθωθεί η κακή εικόνα των μελών της τρόικας, τα οποία ως άκαρδοι τεχνοκράτες, δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Στόχος είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι οι δανειστές αναζητούν πράγματι λύσεις για το πως η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση και δεν θέτουν σε εφαρμογή απλά ένα σχέδιο με οποιοδήποτε κόστος».

πηγη DW

Σχετικές ειδήσεις