Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Δράσεις αλληλεγγύης στην Ελλάδα τη Δευτέρα

Δράσεις αλληλεγγύης στην Ελλάδα τη Δευτέρα

Στο πλευρό των Ελλήνων η ομογένεια της Αυστραλίας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων συμπαράστασης προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση, τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, ημέρα που θα συνεδριάσει το Eurogroup και ελπίζεται να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους - δανειστές.

Το ραντεβού έχει οριστεί στο Δημαρχείο του Σίδνεϊ, από την Australia-Greece Solidarity Campaign (Αυστραλο-ελληνική Καμπάνια Αλληλεγγύης).
Με αφορμή την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση μέσα στα πλαίσια της Ευρωζώνης, πολίτες σε όλο τον κόσμο, συμπαρίστανται προκειμένου να ενδυναμώσουν την διαπραγματευτική ισχύ της Ελλάδας. Οι λαοί της Ευρώπης προσβλέπουν σε μία στροφή της κυρίαρχης πολιτικής της ΕΕ με στόχο την κοινωνική βιωσιμότητα.
Σε μια ακόμη δράση συμπαράστασης, η Australia-Greece Solidarity Campaign έχει ετοιμάσει μια δήλωση προς υπογραφή με τίτλο "Ανάσα στην Ελλάδα" (Let Greece Breathe).
Ανάλογες εκδηλώσεις συμπαράστασης προγραμματίζονται στη Μελβούρνη και σε άλλες πόλεις.
Επίσης στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι φωνές αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδος θα ακουστούν και σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και στη γειτονική μας Ρώμη.

Σχετικές ειδήσεις