Αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη φθάνουν σε βάση στη Γερμανία

Newsroom Newsroom

Αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη φθάνουν σε βάση στη Γερμανία

Δώδεκα αεροσκάφη «Fairchild A-10 Thunderbolt II», θα προσγειωθούν αυτήν την εβδομάδα στην αεροπορική βάση του Spangdahlem της Γερμανίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ατλαντική Αποφασιστικότητα», σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Ευρώπη.

«Η πολεμική αεροπορία αυξάνει την εκ περιτροπής παρουσία της στην Ευρώπη για να επιβεβαιώσει στους συμμάχους και τους εταίρους ότι οι δεσμεύσεις μας για την ευρωπαϊκή ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητά μας», δήλωσε ο αξιωματικός Τομ Τζόουνς, αναπληρωτής διοικητής της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αμερική.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα αεροσκάφη αυτά θα λειτουργήσουν σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Τον τελευταίο χρόνο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυξήσει την παρουσία τους σε βάσεις στη Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Πολωνία και άλλες χώρες.

Αυτός ο τύπος των αεροσκαφών που άρχισε να κατασκευάζεται από τη δεκαετία του '70 του 20ου αιώνα, είχε, τότε, ως στόχο την υποστήριξη των χερσαίων δυνάμεων στην Ευρώπη από τα άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα οχήματα των χωρών του σοβιετικού μπλοκ.

Πέρυσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν αναπτύξει δέκα αεροσκάφη της κατηγορίας αυτής για χρήση στην καταπολέμηση του 'ισλαμικού κράτους' στο Ιράκ και τη Συρία. Ωστόσο, το Πεντάγωνο προτιμά να χρησιμοποιεί τα F-35.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα A-10 είναι καλύτερα από τα F-35, επειδή μπορούν να πετάξουν πιο αργά και σε χαμηλότερο ύψος, που επιτρέπει το χειριστή να δει τον πραγματικό στόχο.

Μετά το 2019 τα αεροσκάφη του τύπου αυτού θα αποσυρθούν.

Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved