Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η μοναξιά του Αντώνη Σαμαρά

Η μοναξιά του Αντώνη Σαμαρά

Μια δεύτερη πολιτική έρημο βιώνει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει απομονωθεί με τους στενούς του συνεργάτες στα κεντρικά γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ συνομιλεί με τους ξένους αξιωματούχους προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση, αποφεύγοντας παρ' όλα αυτά να ζητήσει επίσημη ενημέρωση από τον Αλέξη Τσίπρα, συνεχίζοντας την αδιανόητη και αντιθεσμική του στάση απέναντι στην κυβέρνηση της χώρας.

Η ίδια κατάσταση μάλιστα, συντηρείται και στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, όπου ο Κώστας Καραμανλής «μίλησε» χθες με την υποψηφιότητα Παυλόπουλου, υπενθυμίζοντας στη σημερινή ηγεσία της ΝΔ πως παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος του κόμματος του χώρου της Κεντροδεξιάς.

Είναι χαρακτηριστικό, πως ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ενημερώθηκε το πρωί από τον Αλέξη Τσίπρα, τηλεφώνησε αμέσως στον Κώστα Καραμανλή, ενώ αργά το μεσημέρι και αφού είχε ανακοινωθεί το όνομα του, τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά. Η κίνηση του αυτή έχει το συμβολισμό της και αποτυπώνει χαρακτηριστικά το κλίμα εντός της Λεωφόρου Συγγρού, όπου η εσωστρέφεια έχει μπει κάτω από το χαλί μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Στο παρασκήνιο πάντως, οι ζυμώσεις εντείνονται, με το Νίκο Δένδια να προσπαθεί να χτίσει συμμαχίες με ισχυρούς βουλευτές της σημερινής γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξετάζει τις επιλογές του καθώς η συμβίωση με τη στενή ομάδα Σαμαρά, δε διάγει και τον καλύτερο βίο της.

Σχετικές ειδήσεις