Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Εκτόξευση πακιστανικού βαλλιστικού πυραύλου Shaheen-3 στο Ινδικό Ωκεανό

Εκτόξευση πακιστανικού βαλλιστικού πυραύλου Shaheen-3 στο Ινδικό Ωκεανό

Το Πακιστάν πραγματοποίησε χθες (9/3/2015) δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου, μακρού βεληνεκούς, Shaheen-3, ο οποίος είναι ικανός να φέρει πυρηνική κεφαλή σε απόσταση 2.750 χιλιομέτρων , σύμφωνα με το Υπουργείου Άμυνας της χώρας, όπως γράφει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων asia.nikkei.com.

Το ίδιο πρακτορείο ανέφερε ότι «η δοκιμαστική εκτόξευση έγινε με σκοπό την επικύρωση διαφόρων σχεδιασμών και τεχνικών παραμέτρων του συστήματος στην μέγιστη εμβέλεια».

Οι πύραυλοι της σειράς Shaheen, συμπεριλαμβανομένου του πυραύλου Shaheen-2, διαθέτουν ακτίνα δράσης 2.000 χιλιομέτρων, και έχουν δοκιμαστεί κατά το παρελθόν. Ο νέος όμως βαλλιστικός πύραυλος , Shaheen-3 σηματοδοτεί την δοκιμή ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας , το οποίο είναι σε θέση να χτυπήσει στόχους οπουδήποτε στην Ινδία.

Το πακιστανικό Υπουργείο Άμυνας, δεν ανέφερε την περιοχή εκτόξευσης του πυραύλου , αλλά αποκάλυψε ότι αυτός έπεσε κάπου στην Αραβική Θάλασσα. Οι πύραυλοι Shaheen δύναται να εκτοξευθούν από το κινητούς εκτοξευτές, αλλά ως επί το πλείστον εκτοξεύονται από το πεδίο βολής Sonmiani κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας Καράτσι.

Την δοκιμή παρακολούθησαν ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι, επιστήμονες και μηχανικοί.

Επίσης ο πρωθυπουργός της χώρας Ναουάζ Σαρίφ και ο Πρόεδρος Μαμνούν Χουσαΐν, συνεχάρησαν τους μηχανικούς και τους επιστήμονες , που πραγματοποίησαν την εκτόξευση αυτή.

Απόδοση Πενταπόσταγμα

Σχετικές ειδήσεις