Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Σε ασκήσεις ετοιμότητας ο στόλος της Ρωσίας

Σε ασκήσεις ετοιμότητας ο στόλος της Ρωσίας

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ο Βόρειος Στόλος για ασκήσεις ετοιμότητας.

«Το κύριο καθήκον (των ασκήσεων μάχης ετοιμότητας) είναι να αξιολογηθούν οι ένοπλες δυνάμεις και οι δυνατότητες του Βορείου Στόλου στην εκτέλεση των καθηκόντων στην παροχή στρατιωτικής ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή της Αρκτικής», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο ρωσικός Βόρειος Στόλος τέθηκε σε συναγερμό, μετά από αίτημα του Πούτιν και περιλαμβάνει 38.000 άτομα στρατιωτικού προσωπικού, 3.360 κομμάτια του εξοπλισμού, 41 πλοία, 15 υποβρύχια και 110 αεροπλάνα και ελικόπτερα, σύμφωνα με τον Σεργκέι Σοϊγκού.

«Οι νέες προκλήσεις και απειλές της στρατιωτικής ασφάλειας απαιτούν την περαιτέρω όξυνση των στρατιωτικών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην κατάσταση των νεοσύστατων στρατηγικών δυνάμεων στο Βορρά» είπε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας.

Οι ασκήσεις, που ξεκίνησαν χθες 16 Μαρτίου 2015, θα πραγματοποιηθούν στην ξηρά, στην θάλασσα και τον αέρα και θα διαρκέσουν για πέντε ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα, η Νορβηγία ξεκίνησε τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις των τελευταίων δεκαετιών, στη βόρεια περιοχή Φιναμαρκ κοντά στα ρωσικά σύνορα. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν 5.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό και θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 18 του Μαρτίου.

πηγη Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις