Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Επιμένει σε Συμβούλιο Αρχηγών ο Α. Σαμαράς

Επιμένει σε Συμβούλιο Αρχηγών ο Α. Σαμαράς

Την πρόθεση του να προτείνει τη σύγκλιση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών έχει κάνει γνωστή εδώ και καιρό σε συνομιλητές του ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προσανατολίζεται το επόμενο διάστημα να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αυτό το αίτημα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά πως δεν πρόκειται σύντομα να δοθεί λύση στη χρηματοδοτική ασφυξία της χώρας, κάτι που σημαίνει πως σύντομα η κυβέρνηση θα βρεθεί στα πρόθυρα ενός πιστωτικού γεγονότος.

Στη Λεωφόρο Συγγρού εκτιμούν πως ακόμα και στο ενδεχόμενο που η κυβέρνηση συμφωνήσει σε κάποιου είδους μνημόνιο με τους δανειστές, θα έχει σημαντικά προβλήματα να το «περάσει» από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που σε κάθε περίπτωση δίνει το περιθώριο στους συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού να πιστεύουν ότι η εικόνα της Νέας Δημοκρατίας θα ενισχυθεί.

Σαφές χρονοδιάγραμμα πάντως για τις κινήσεις του Α.Σαμαρά δεν υπάρχει, με το νέο γαλάζιο οργανόγραμμα στη Νέα Δημοκρατία πάντως, να έχει μείνει μόνο στα χαρτιά και τους κορυφαίους να αποφεύγουν επιδεικτικά οποιαδήποτε εμφάνιση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Σχετικές ειδήσεις