Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Διπλωματικός πυρετός...σε Σερβία και Αλβανία

Διπλωματικός πυρετός...σε Σερβία και Αλβανία

"Οι απόψεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας είναι απαράδεκτες για τη Σερβία. Αποτελεί ακόμη μία πρόκληση- δήλωση, ανωτάτων αξιωματούχων της Αλβανίας, που προκαλεί ζημιά στις σχέσεις μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας και απειλείται η σταθερότητα στην περιοχή».

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σημείωμα διαμαρτυρίας, του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, στην πρεσβεία της Αλβανίας στο Βελιγράδι, σχετικά με τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα.

Επίσης, σημειώνεται ότι η Σερβία, αναμένει την καταδίκη των δηλώσεων του Αλβανού πρωθυπουργού από τη διεθνή κοινότητα.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, έστειλε επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και έδωσε κατάλληλες οδηγίες σε όλες τις αποστολές και τις πρεσβείες στο εξωτερικό.

Κατευθυντήριες γραμμές απευθύνθηκαν σε όλες τις διπλωματικές αποστολές της Σερβίας σε διεθνείς οργανισμούς, πρεσβείες σε χώρες της ΕΕ, στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και στις γειτονικές χώρες.

Οι δηλώσεις του Έντι Ράμα

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στα ΜΜΕ του Κοσσυφοπεδίου, ο Έντι Ράμα προειδοποίησε ότι η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο θα ενοποιηθούν φυσιολογικά, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση και την πλήρη ένταξη του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Ράμα δήλωσε ότι η ενοποίηση του Κοσσυφοπεδίου της Αλβανίας έχουν δύο επιλογές και αυτές εξαρτώνται από την ΕΕ.

«Η πρώτη είναι να ενταχθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο, εάν η ΕΕ συνεχίζει να κλείνει τις θύρες της στην ένταξη του Κοσσυφοπεδίου, τότε οι δύο χώρες θα αναγκασθούν να συμμετάσχουν ενωμένες», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Ο Ράμα είπε ακόμη, ότι οι δύο χώρες έχουν δεσμευθεί στην Ένωσή τους με την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι κρίμα που δεν καταργήθηκε η βίζα της ΕΕ για τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου, οι οποίοι είναι οι μόνοι στην περιοχή που δεν έχουν αυτό το προνόμιο», είπε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Oranews.

Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικές ειδήσεις