Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Έρχεται η κομματική τρόικα... εσωτερικού

Έρχεται η κομματική τρόικα... εσωτερικού

Το σενάριο κοινής καθόδου Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού στις επόμενες εκλογές ως αντίβαρο στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως εξετάζουν οι επικεφαλής των τριών κομμάτων.

Η ιδιότυπη αυτή «τρόικα εσωτερικού» έχει εδώ και αρκετούς μήνες πέσει στο τραπέζι ως ιδέα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η συνεχώς ανοδική τάση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά που επεξεργάζονται την πρόταση είναι να διασωθούν πολιτικά όσοι ψήφισαν τα μνημόνια τα τελευταία χρόνια, αν και προς τα έξω κάνουν λόγο για «ένα μέτωπο των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων», που στόχο έχει να προωθήσει τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα, το σενάριο ενός «ευρωπαϊκού συναγερμού» συζητιέται εδώ και μέρες εκ νέου, με το Δημήτρη Αβραμόπουλο να παίζει γερά ως ένα από τα ονόματα που αναμένεται να ηγηθούν της πρωτοβουλίας και ενδεχομένως θα αναλάβει το ρόλο του υποψήφιου Πρωθυπουργού.

Αυτό το δεδομένο δε φαίνεται πάντως να περιλαμβάνεται στην πρόταση που ετοιμάζει και αναμένεται να καταθέσει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς προς τους κ. Βενιζέλο και Θεοδωράκη, καθώς στενοί του συνεργάτες εκτιμούν πως επικεφαλής θα πρέπει να είναι ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος.

Παρ' όλα αυτά, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επιμένουν πως ο Έλληνας Επίτροπος είναι το βασικό όνομα που προωθείται να ηγηθεί της προσπάθειας, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η εκτίμηση τους πως η χώρα θα αναγκαστεί να οδηγηθεί στις κάλπες το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σχετικές ειδήσεις