Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Το δεύτερο φορτίο για το S-400 στο ανατολικότερο άκρο της Ρωσίας

Το δεύτερο φορτίο για το S-400 στο ανατολικότερο άκρο της Ρωσίας

Στην χερσόνησο Καμτσάτκα έφτασε το δεύτερο από τα πέντε φορτία του υλικού του πυραυλικού συστήματος S-400 (SA-21 Growler).Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού, η δεύτερη από τις πέντε παραδόσεις των συστημάτων πυραυλικής άμυνας S-400 (SA-21 Growler) έφτασαν στην χερσόνησο Καμτσάτκα της Ρωσίας.

«Περισσότεροι από 670 τόνους φορτίου, δηλαδή 36 μονάδες του εξοπλισμού για το πυραυλικό σύστημα άμυνας S-400 έχει φθάσει από τη θάλασσα προς την πόλη της Πετροπαβλόφσκ Καμτσάτσκι», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Αυτό είναι το δεύτερο από τα πέντε φορτία των νέων συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας που θα παραδοθεί στην Καμτσάτκα, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου.

Τον Ιούνιο του 2014 το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, δήλωσε ότι τα νέα συστήματα S-400 θα ενισχύσουν την αντιαεροπορική άμυνα της χερσονήσου στην Άπω Ανατολή της χώρας.

Το S-400 είναι ένα σύστημα νέας γενιάς μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς πυραύλων αεράμυνας, ικανό να καταστρέψει όλα τα σύγχρονα όπλα αέρος, συμπεριλαμβανομένων των τακτικών και στρατηγικών αεροπλάνων, βαλλιστικών πυραύλων και υπερηχητικών στόχων.

ΠΗΓΗ RT

Σχετικές ειδήσεις