Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο Ξηρός παραλίγο στα χέρια της CIA;

Ο Ξηρός παραλίγο στα χέρια της CIA;

Στο Γκουαντάναμο θα βρισκόταν σήμερα ο Χριστόδουλος Ξηρός αν δεν τον είχε συλλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στις 3 Ιανουαρίου του 2015.

Αυτό υποστηρίζει η εφημερίδα «Τα Νέα» που κάνει λόγο για επιχείρηση της CIA προκειμένου να απαγάγει τον Χριστόδουλο Ξηρό, πριν αυτός συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές.

Συγκεκριμένα, ενώ ο Ξηρός μετακινούνταν από την Ανάβυσσο στην Περαχώρα όπου είχε στήσει το εργαστήριό του για την επιχείρηση «Γοργοπόταμος» (ανατίναξη του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να αποδράσουν τρομοκράτες και άλλοι κρατούμενοι) η αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει.

Κατά την παρακολούθησή του όμως ένα βράδυ οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο μεγάλα μαύρα τζιπ αμερικανικής κατασκευής και με ελληνικές πινακίδες οι οποίες όπως αποκαλύφθηκε είχαν παραχωρηθεί στο εδώ κλιμάκιο της CIA για τις ανάγκες του.

Άμεσα ειδοποιήθηκε για το γεγονός ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας που με τη σειρά του ενημέρωσε τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σε σύσκεψη που ακολούθησε αποφασίστηκε να μην υπάρξει αντίδραση έως ότου επαναληφθεί κάτι παρόμοιο, γεγονός που συνέβη λίγες ημέρες μετά –στα τέλη Δεκέμβρη του 2014-.

Εκτιμώντας ότι οι αμερικανοί ετοίμαζαν «απαγωγή» του Χριστόδουλου Ξηρού, σήμανε νέος συναγερμός και την επόμενη μέρα δόθηκε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει στη σύλληψή του με την πρώτη ευκαιρία.

Όπερ και εγένετο, με την αντιτρομοκρατική να συλλαμβάνει τον Ξηρό στις 03/01/2015.

Σχετικές ειδήσεις