Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Πούτιν: 'Επαινο στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις

Πούτιν: 'Επαινο στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε μεγάλους επαίνους στην συμβολή του ρωσικού στρατού στην διατήρηση και την ανάπτυξη αυτής της χώρας στα πρώτα χρόνια της πρώτης δεκαετίας του αιώνα μας.

«Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτή την ευκαιρία για να ευχαριστήσω και πάλι τον στρατό που έσωσε στους ώμους του την χώρα σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή υπό τους όρους της συνολικής υποχρηματοδότησης και μιας θλιβερής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο Πούτιν στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ο Πρόεδρος», το οποίο προβλήθηκε στο κανάλι Rossiya One για την 15η επέτειο από την ημέρα που ο Πούτιν ανέλαβε τα υψηλότερα κρατικά αξιώματα.

«Εκφράζω τη βαθιά εκτίμησή μου γι 'αυτούς. Αν δεν είχαμε ένα στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα ή τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν θα ήμασταν σε θέση να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα που αφορούν στον αγώνα με τη διεθνή τρομοκρατία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Πριν από αυτό, το υλικό καθεστώς των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν απλά θλιβερό, και το ίδιο ήταν και το ηθικό», υπογράμμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Παράλληλα τόνισε ότι «εμείς όχι μόνο ανακατασκευάσαμε το στρατό στην κορυφή των οικονομικών δυσκολιών στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Όπως έχω ήδη πει, αν και είχε ονομαστικό δυναμικό 1,3 εκατομμυρίων, ήταν δύσκολο να συγκεντρωθεί μία δύναμη 50.000. Μίσθωσα στρατιώτες από την Άπω Ανατολή και πεζοναύτες από τον Βόρειο Στόλο- μία μάχιμη δύναμη 50.000 ανδρών. Και όσο για σήμερα, μπορούμε να δούμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα».

ΠΗΓΗ Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις