Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Αντιτορπιλικό των ΗΠΑ στο Αιγαίο (video)

Αντιτορπιλικό των ΗΠΑ στο Αιγαίο (video)

Το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ USS Ross (DDG 71), σήμερα (4/6/2015) βγήκε από τον Εύξεινο Πόντο και πέρασε από τα Στενά με κατεύθυνση το Αιγαίο Πέλαγος.

Το αμερικανικό πυραυλοφόρο πλοίο είχε εισέλθει στη Μαύρη Θάλασσα στις 23 Μαΐου, επισκέφθηκε την Κωστάντζα και πραγματοποίησε μεγάλης κλίμακας ασκήσεις με πολεμικά πλοία της Ρουμανία και της Βουλγαρίας.

Ήταν η πρώτη του επίσκεψη στον Εύξεινο Πόντο κατά το 2015, ενώ το 2014 είχε επισκεφθεί την ίδια θάλασσα δύο φορές, τον Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο και είχε κάνει ασκήσεις με το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό στο πλαίσιο της διεθνούς συμμετοχής «Sea Breeze 2014».

« Η συνεργασία με τους εταίρους μας στη Μαύρη Θάλασσα, βοηθά στην οικοδόμηση μεγαλύτερης περιφερειακής συνείδησης. Οι ναυτικές ασκήσεις με τους εταίρους, όπως η Ουκρανία, μας επιτρέπει να αυξήσουμε από κοινού τις δυνατότητες και τη διαλειτουργικότητα μας. Όπως πάντα, οι δράσεις είχαν επαγγελματισμό και εργαζόμαστε μαζί τους για να κάνουμε φέρουμε τις σχέσεις μας πιο κοντά», δήλωσε ο πλοίαρχος του αντιτορπιλικού Τέντ Γκόρμαν.

Δείτε το Βίντεο από την άσκηση με το ουκρανικό ναυτικό

Σχετικές ειδήσεις