Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Βόλος: Στη συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού ο Πάνος Καμμένος

Βόλος: Στη συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού ο Πάνος Καμμένος

Στα πλαίσια της «Ναυτικής Εβδομάδας» δόθηκε στις 6/6/2015, συναυλία από την περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, με «πλοηγό» την πλέρια κατάρτισή της και στη διεύθυνση τον Αρχιμουσικό Πλωτάρχη (Ε) κ. Γεώργιο Τσιλιμπάρη, ανέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις μουσικές της επιλογές. Κατόρθωσε να πραγματοποιήσει ένα νοητό ταξίδι σε υπέροχα μουσικά μελωδικά μονοπάτια αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις.

Η συναυλία αποτέλεσε ένα μοναδικό γεγονός με τον ήχο να φλερτάρει μεταξύ της παλιάς, κλασσικής, διαχρονικής και την νέας ελληνικής μουσικής, που βέβαια προσέλκυσε κάθε είδους φιλόμουσο θεατή. Οι μελωδίες αποτέλεσαν ευφραντικό παράγοντα για τους παρευρισκόμενους.

Στο τέλος της συναυλίας τον λόγο έλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, τόνισε ότι: «μέσω της αποψινής βραδιάς γέμισαν οι καρδιές του κόσμου ελπίδα. Τα τραγούδια που μας είπατε διασώζουν αυτό που είναι η Ελλάδα μας, μια Ελλάδα που όντως ποτέ δεν πεθαίνει.»

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καμμένος, ο οποίος δήλωσε ότι «η χώρα μας έχει το πιο ένδοξο πολεμικό ναυτικό, την πρώτη εμπορική ναυτιλία σε όλο τον κόσμο και τους καλύτερους ναυτικούς στις θάλασσες. Έτσι δεν θα μπορούσε να μην έχει και την καλύτερη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. Μέσω των τραγουδιών, απέδειξαν ότι αυτός ο λαός δεν παραδίδεται ποτέ, δεν γονατίζει ποτέ. Είναι όρθιος ενωμένος και συνεργάζεται πάντα με αξιοπρέπεια.»

Χθες, Κυριακή 7/6 τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τον «Άγνωστο Ναύτη» και τους ναυτικούς μας, που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα, εν ώρα καθήκοντος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος παραβρέθηκε στην απονομή βραβείων για παιδιά δημοτικού της Ελληνικής Μαθητικής Εταιρείας στην οποία διένειμε τα βραβεία στους αριστεύσαντες μαθητές.

πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σχετικές ειδήσεις