Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Θράκη: Υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα οι βουλευτές της τουρκικής μειονότητας

Θράκη: Υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα οι βουλευτές της τουρκικής μειονότητας

Οι τρεις μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ξάνθη και τη Ροδόπη,Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ, σε κοινή τους δήλωση στην τουρκική γλώσσα, αναφέρουν -μεταξύ άλλων- ότι «επί 4 μήνες η κυβέρνηση επέμεινε σε έναν έντιμο συμβιβασμό» και ότι «τα μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων έφεραν εξαθλίωση στις τάξεις των αγροτών και των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων».

Επισημαίνουν, ότι «θα ήταν αδιανόητο να δεχθεί η κυβέρνηση ένα νέο μνημόνιο κοινωνικής καταστροφής».

Οι μουσουλμάνοι βουλευτές τονίζουν ότι το δίλημμα του δημοψηφίσματος δεν είναι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αν αυτό θα αποτελέσει ένα όπλο στα χέρια της κυβέρνησης για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση για μια έντιμη συμφωνία.

«Μόνο με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνησή μας από ισχυρότερη θέση, μπορεί να προσφέρει μία βιώσιμη ανάπτυξη για τη χώρα και τους φτωχότερους ανθρώπους. Για τους λόγους αυτούς καλούμε τον λαό μας να ψηφίσει «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής» καταλήγει η δήλωση των τριών βουλευτών.

Ταυτόχρονα πληροφορίες για κηρύγματα ιμάμηδων σε τζαμιά υπέρ του «Όχι» δείχνουν τις προτιμήσεις της Τουρκίας και του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, που ασκούν επιρροή σε μεγάλο τμήμα της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ροή Ειδήσεων