Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Σκόπια: «Η ελληνική κρίση είναι και δική μας κρίση»

Σκόπια: «Η ελληνική κρίση είναι και δική μας κρίση»

Η σημερινή οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αποτελεί κίνητρο σε πολλούς Έλληνες πολίτες, να αγοράσουν χρυσό από τα Σκόπια, λόγω του ότι ο χρυσός είναι σχετικά φθηνότερος στην Μπίτολα /Μοναστήρι καθώς και σε άλλες πόλεις.

Σύμφωνα με τους χρυσοχόους, οι Έλληνες ψάχνουν να αγοράσουν χρυσό και στις πόλεις Πρίλεπ, Κίτσεβο και Ντεμπάρ.

Ένας αριθμός ιδιοκτητών πρατηρίων βενζίνης λένε ότι πολλοί Έλληνες διασχίζουν τα σύνορα με τα αυτοκίνητα, φουλάρουν στα πρατήρια που είναι κοντά στα σύνορα και επιστρέφουν. Οι Έλληνες λένε ότι έρχονται όχι μόνο για τη βενζίνη, αλλά και για τσιγάρα που είναι φθηνότερα.

Παρά το γεγονός αυτό, για αγορά των προϊόντων αυτών, εντούτοις το ενδιαφέρον των Ελλήνων για αγορά ειδών ένδυσης είναι αισθητά μειωμένο και αυτό βαίνει σε βάρος της τοπικής οικονομίας.

Με τις ανησυχίες ότι δεν μπορούν πλέον να εξάγουν από τα Σκόπια, λαχανικά, φρούτα και άλλα τρόφιμα, στην Ελλάδα, οι καταστηματάρχες στην Μπίτολα ισχυρίζονται ότι η κίνηση έχει κοπεί κατά το ήμισυ.

Σύμφωνα με αυτούς, η ελληνική κρίση βλάπτει την τοπική οικονομία και ιδιαίτερα της περιοχής των συνόρων.

Ένας καταστηματάρχης, στην αγορά λαχανικών στην Μπίτολα, λέει:

«Το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου μας ήταν από τους Έλληνες, αλλά τώρα λένε ότι του απαγορεύουν για να αγοράζουν από τα ελληνικά παντοπωλεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λέω ότι η κρίση τους έγινε κρίση μας».

Σχετικές ειδήσεις