Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ολο το σχέδιο του ΓΕΣ για τα φυλάκια στα βόρεια σύνορα της χώρας!

Ολο το σχέδιο του ΓΕΣ για τα φυλάκια στα βόρεια σύνορα της χώρας!

Ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης κατά την επίσκεψη του ΥΕΘΑ στα Σύνορα συγκάλεσε σύσκεψη που έγινε σε φυλάκιο των Συνόρων από τους Αξιωματικούς που έχουν εμπειρία στη φύλαξη των Συνόρων ...αλλά και με «εμπειρία» αφού είχαν υπηρετήσει σε Κόσσοβο και Αλβανία ,αποφασίστηκε να οργανωθεί ένα σχέδιο άμεσης αντίδρασης με την Συνδρομή της Αεροπορίας Στρατού και των Ειδικών Δυνάμεων.

Το σχέδιο προέβλεπε την στάθμευση Ελικοπτέρων στα αεροδρόμια Ιωαννίνων και Καστοριάς ενώ ενεργοποιήθηκε να είναι σε άμεση ετοιμότητα Δύναμη από τις Μοίρες Καταδρομών των Ειδικών Μονάδων κοντά στα Σύνορα ..Η Δύναμη είναι οπλισμένη με ότι το πιο σύγχρονο από πλευράς οπλομηχανημάτων , διόπτρες νυχτός και θερμικές κάμερες, όπως αποκαλύπτει ο veteranos.gr.

Η Δύναμη είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να εκτελέσει οποιαδήποτε αποστολή κατά μήκος των Συνόρων σε ελάχιστο χρόνο !

Υιοθετήθηκε και από το Υπουργείο η πρόταση του ΓΕΣ για επάνδρωση των φυλακίων άνδρες από τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων της επόμενης ΕΣΣΟ δηλαδή της Δ” 2015 στα υπάρχοντα φυλάκια !

Στην σκέψη των Επιτελών του ΓΕΣ είναι και η αξιοποίηση της εφεδρείας αφού οι Πυρήνες γνωρίζουν Άριστα το Έδαφος ,τα μονοπάτια αλλά και την ανθρωπογεωργαφία ...Στα σχέδια του ΓΕΣ φαίνεται να είναι και η συνεχής συνεργασία με τις Διωκτικές Αρχές !

Το να έχουμε μια Δύναμη στην ουσία άμεσης αντίδρασης με τρομακτική ισχύ πυρός θα αποτρέψει πιθανές σκέψεις κάποιων στα Σύνορα που τους μπαίνουν ιδέες ...Είναι γνωστό σε όλους οτι οι Έλληνες Καταδρομείς δεν παίζουν !

Η σοβαρή και καλή προετοιμασία για πως θα ενεργεί η δύναμη αντίδρασης των Συνόρων φάνηκε άλλωστε στη πρόσφατη Άσκηση που με δύο κινήσεις το ΓΕΣ σφράγισε τα Σύνορα με πολύπειρους Μαχητές !

Με άλλη καλή κίνηση θα είναι η τοποθέτηση αξιωματικών και Στελεχών στα φυλάκια καταγόμενους από την Περιοχή που να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ...Πάντως οι Ταξιαρχίες 8η και 9η μπορούν να αντιδράσουν άμεσα και να μεταφέρουν δυνάμεις με βαρύ οπλισμό σε ελάχιστο χρόνο.

Σχετικές ειδήσεις