Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

DW: Ο Σόιμπλε προτείνει εσωτερικό νόμισμα για την Ελλάδα

DW: Ο Σόιμπλε προτείνει εσωτερικό νόμισμα για την Ελλάδα

Στο χθεσινόEurogroupκατατέθηκαν διάφορες προτάσεις και σκέψεις για τη λεγόμενη χρηματοδοτική γέφυρα μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες που προβλέπονταιστο ESMκαι υπογραφεί η τελική συμφωνία.

Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η πρόταση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την έκδοση χρεογράφων, των λεγόμενων IOU. Σύμφωνα με πηγές της Handelsblatt ο Β. Σόιμπλε ανέφερε την έκδοση IOU για να καλύψει η Ελλάδα ένα μέρος των εσωτερικών της πληρωμών για μισθούς, συντάξεις ή χρέη προς ιδιώτες καθώς επίσης και για να μπορέσει να κρατηθεί οικονομικά το διάστημα μέχρις ότου εγκριθεί το τρίτο πακέτο και πριν εκταμιευτούν οι πρώτες δόσεις από τον ESM. Αυτή η πρόταση του Σόιμπλε αποτελεί μια από τις εκδοχές που εξετάζουν από χθες οι 19 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα. Βέβαια, όπως αναφέρεται στο άρθρο, τέτοια πρόταση θεωρείται άκρως αμφιλεγόμενη σε κύκλους εμπειρογνωμόνων, διότι αποτελεί το πρώτο βήμα ή τον προάγγελο προς την υιοθέτηση ενός παράλληλου νομίσματος.

Μεταφέρουμε το δημοσίευμα της DW γιατί επιβεβαιώνει δηλώσεις του πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη... Τα σχόλια τα αφήνουνε σε εσάς.

Σχετικές ειδήσεις