Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Βίτσας: Οι προτεραιότητές μου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Βίτσας: Οι προτεραιότητές μου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

«Έχει γίνει πολύ καλή προετοιμασία και τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας στη συνάντηση γνωριμίας με τους στρατιωτικούς συντάκτες, αναπτύσσοντας παράλληλα τις προτεραιότητές του στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Στις προτεραιότητές του ο κ. Βίτσας έθεσε:

- Την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις μεταθέσεις των στρατευσίμων, ώστε να δοθεί «ένα τέρμα στην ενόχληση, το ρουσφέτι».

Με το νομοσχέδιο θα διαβιβασθούν αρμοδιότητες στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, ενώ θα υπάρχουν προβλέψεις για μεγαλύτερη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση προβλημάτων της κρίσης, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, όπως π.χ η τοποθέτηση στρατευσίμων ιατρών σε περιοχές όπου υπάρχει έλλειψη, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. Ο χρόνος αυτός θα αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία.

- Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πολεμικής βιομηχανίας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η ανάπτυξη της παραγωγικής διαδικασίας, μέσα από την εξωστρέφεια, που θα αποφέρει θέσεις εργασίας, η αξιολόγηση των δομών στη βάση της αποδοτικότητας.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό θα καλυφθούν ανάλογα με τις ανάγκες υλοποίησης μιας δραστηριότητας της βιομηχανίας.

- Τη φροντίδα του βιοτικού επιπέδου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εξάλλου, ο κ. Βίτσας τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στο πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου και της διεξαγωγής εκλογών για την ανανέωση της εκλογικής εντολής και το άνοιγμα της κομματικής βάσης, σχολιάζοντας, ωστόσο, ότι η λίστα (σ.σ. οι εκλογές αν γίνουν εντός 18μήνου από τις προηγηθείσες διεξάγονται με λίστα) δεν είναι το μέσο για την επίλυση των εσωκομματικών θεμάτων.

Ο καθένας ακολουθεί το δρόμο του, πρόσθεσε.

Επανέλαβε δε ότι το χρέος είναι «αβίωτο» και πρέπει να αντιμετωπισθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σημείωσε ακόμη ότι η ευθύνη για την πορεία της κυβέρνησης τους 5 πρώτους μήνες είναι συλλογική.

Σχετικές ειδήσεις