Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Βρούτσης: Κατηγορεί την κυβέρνηση για την αύξηση της ανεργίας

Βρούτσης: Κατηγορεί την κυβέρνηση για την αύξηση της ανεργίας

Για τον κ. Γιάννη Βρούτση, πρώην υπουργό εργασίας, η αύξηση της ανεργίας οφείλειται στην παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ρίχνει τα βάρη...σε μία κυβέρνηση μόλις 6 μηνών, ξεχνώντας πως και ποιοι, οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Ο βουλευτής της ΝΔ, υποστηρίζει πως η Ελλάδα έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία των νέων, με ποσοστό 53,2%, λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βρούτσης, τον Ιούλιο του 2012 η ανεργία των Νέων στην Ελλάδα άγγιζε το 56,4 %, όμως ακολούθησαν οι παρεμβάσεις της τότε κυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ στην οικονομία, καθώς και οι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, με τις οποίες επιτεύχθηκε μια εντυπωσιακή μείωση της ανεργίας των νέων, μέχρι και τον Αύγουστο του 2014, κατά 7,1 %.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προσθέτει ότι «παρά τις δυσκολίες, η προηγούμενη κυβέρνηση κατόρθωσε να αποκλιμακώσει το ποσοστό της ανεργίας των νέων στο 49,3%, ποσοστό μικρότερο από το 53,8% της Ισπανίας, η οποία την ίδια περίοδο κατείχε τα σκήπτρα στην ανεργία των νέων στην Ευρώπη».

Σημειώνει όμως ότι «δυστυχώς, η βίαιη διακοπή όλων των μεταρρυθμίσεων από τη σημερινή κυβέρνηση, η απραξία, ο λαϊκισμός και η απουσία αναπτυξιακού προσανατολισμού στη χώρα, έφεραν αμέσως δυσμενή αποτελέσματα με θύματα τους νέους της πατρίδας μας».

Κάποιοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη μας;

Σχετικές ειδήσεις