Παυλόπουλος σε Αμανατίδη: Μεταβιβάστε στην Ομογένεια να βοηθήσουν όπως μπορούν την Ελλάδα

Νewsbomb

Παυλόπουλος σε Αμανατίδη: Μεταβιβάστε στην Ομογένεια να βοηθήσουν όπως μπορούν την Ελλάδα

«Κάνουμε μια σημαντική προσπάθεια και η προσπάθεια είναι τόσο πιο αξιοσημείωτη όσο γίνεται με τις πολιτικές δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό ενωμένες. Και νομίζω πως όλοι οι ομογενείς μπορούν να συμβάλουν προς αυτήν την κατεύθυνση, δίνοντας την αίσθηση και την ουσία ότι οι Έλληνες στα δύσκολα είμαστε πάντα ενωμένοι».

Την επισήμανση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον ελληνισμό της διασποράς Γιάννη Αμανατίδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, στον μικρό διάλογο που είχε με τον υφυπουργό, ότι «ο ρόλος της Ομογένειας, αυτού του κομματιού του έθνους, του αναπόσπαστου, αυτές τις στιγμές, είναι καθοριστικός για τον τόπο».

«Πρώτα απ’ όλα ας μην ξεχνάμε ότι οι ομογενείς είναι εκείνοι που κάνουν την Ελλάδα πολύ μεγαλύτερη, και εδαφικά ακόμη. Είναι όλοι αυτοί, με βάση τους οποίους ο τόπος μας δεν έχει σύνορα σε όλον τον πλανήτη. Είναι άνθρωποι πετυχημένοι στη δουλειά τους, άνθρωποι οι οποίοι δείχνουν ποιες είναι οι δυνατότητες του έθνους», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος και συμπλήρωσε: «Αυτές τις κρίσιμες ώρες τους παρακαλούμε και νομίζω ότι αυτό τους το έχετε ήδη διαβιβάσει, αν και είναι αυτονόητο γι’ αυτούς, τους παρακαλούμε να βοηθήσουν, καθένας στον τόπο που βρίσκεται, τον τόπο να βρει τον σταθερό δρόμο του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη».

Από την πλευρά του, ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε την ευαισθησία του Προέδρου στα σχετικά με τον ελληνισμό της διασποράς θέματα και επισήμανε ότι σκοπός της επίσκεψης του είναι να τον ενημερώσει «για τον ελληνισμό της διασποράς, ο οποίος βεβαίως αποτελεί ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο για τη χώρα μας, την Ελλάδα». «Νομίζω ότι είναι εθνικό καθήκον η ανάπτυξη δεσμών και η ενίσχυση αυτών των δεσμών και η βοήθεια την οποία μπορούν να δώσουν στην εικόνα τη διεθνή της χώρας μας στο εξωτερικό. Αλλά και βοήθεια η οποία μπορεί να έρθει με πολλούς τρόπους, ειδικά στην παρούσα φάση, στη χώρα μας», προσέθεσε ο υφυπουργός.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved