Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Διάκριση για τον ομογενή πρώην ομοσπονδιακό βουλευτή Π. Γεωργίου

Διάκριση για τον ομογενή πρώην ομοσπονδιακό βουλευτή Π. Γεωργίου

Με την εξαιρετική διάκριση "Lifetime Achievement Award" τιμήθηκε ο πρώην ομοσπονδιακός βουλευτής Πέτρος Γεωργίου, από το Μεταναστευτικό Κέντρο Αυστραλίας, στις 18 Αυγούστου.

Το εν λόγω βραβείο απονέμεται σε άτομα και οργανισμούς που με το έργο τους συμβάλλουν στην ομαλή ένταξη των νεομεταναστών στην κοινωνία.

Ιδιαίτερα τιμητικά για τον εξαίρετο ομογενή μίλησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικών Κοινοτήτων Βικτωρίας, κ. Eddie Micallef.

"Ο Πέτρος Γεωργίου, ως μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και του Κόμματος Φιλελευθέρων, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των μεγάλων αξιών του πολυπολιτισμού, των δικαιωμάτων των προσφύγων και των αιτούντωνασύλου σ' αυτήν την χώρα.

Αποτελεί ξεχωριστό παράδειγμα ανθρώπου με συνείδηση και ηθική, με αρχές στις οποίες μένει σταθερός, έστω κι' αν αυτές μπορεί να τον φέρουν σε σύγκρουση με τους συναδέλφους του στο Κοινοβούλιο, σε ορισμένες, δε, περιπτώσεις και με την ευρύτερη κοινωνία.

Το Συμβούλιο Εθνικών Κοινοτήτων Βικτωρίας έχει στηρίξει και διαδώσει τις αξίες του πολυπολιτισμού και της πολιτιστικής διαφορετικότητας για περισσότερο από 40 χρόνια.

Γι' αυτό, συγχαίρουμε το Μεταναστευτικό Κέντρο Αυστραλίας για την απονομή του βραβείου στον Πέτρο Γεωργίου για τις άοκνες προσπάθειές του και στήριξη των αξιών του πολυπολιτισμού".

Ο κ. Micallef επαίνεσε επίσης το γεγονός ότι ο κ. Γεωργίου όταν έλαβε το βραβείο έκανε ειδική μνεία στον πρώην πρωθυπουργό της Αυστραλίας Malcolm Fraser, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι ο κ. Fraser ήταν εκείνος ο οποίος έβαλε σε εφαρμογή τη άνευ διακρίσεων μεταναστευτική πολιτική, υπήρξε δε ένθερμος υποστηρικτής του πολυπολιτισμού και των δικαίων των προσφύγων".

Σχετικές ειδήσεις