Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η Ρωσία τυπώνει τηλεκατευθυνόμενο UAV με 3D printer!

Η Ρωσία τυπώνει τηλεκατευθυνόμενο UAV με 3D printer!

Oι επικεφαλής του ρωσικού γραφείου design Luch μέσα σε ένα μήνα κατάφεραν να τυπώσουν σε 3D εκτυπωτή και να συναρμολογήσουν εξ’ ολοκλήρου ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV).

Όπως δηλώνει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti ο διευθύνων σύμβουλος της Luch Μιχαήλ Σεμπακπόλσκι, το drone έχει περάσει ήδη με επιτυχία όλα τα δοκιμαστικά τεστ πτήσης.

Το 3D UAV δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το εργοστάσιο μηχανικής της Rybinsk, Saturn, και της κρατικής Rostec. «Το UAV έχει σχεδιαστεί ειδικά για 3D-εκτυπωτές, υπάρχουν όμως ακόμα αρκετές εκκρεμότητες, όπως το μέγεθος του εναέριου οχήματος και τα 3D υλικά» είπε ο Σεμπακπόλσκι.

Η Ρωσία μπαίνει δυναμικά στις νέες τεχνολογίες και στη επανάσταση του 3D printing. Η εκτύπωση των drones χρησιμοποιώντας την τεχνολογία 3D κερδίσει συνεχώς έδαφος παγκοσμίως.

Για παράδειγμα, τον περασμένο Ιούλιο, δημοσιεύματα ανέφεραν πως το Ισραήλ αγόρασε ένα αμερικανικό 3D εκτυπωτή, ο οποίος υποτίθεται ότι είχε δοκιμαστεί με επιτυχία στην αεροπορική στρατιωτική βάση Tελ Νοφ, εκτυπώνοντας εξαρτήματα για τα UAV, και μάλιστα για μόλις μερικές χιλιάδες δολάρια.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ισραηλινή τεχνολογία επιτρέπει την εκτύπωση μόνο των πλαστικών μερών του αεροσκάφους, ενώ στα στρατηγικά μηχανικά μέρη εφαρμόστηκαν συνήθεις μεθόδους.

Ο CEO της ρωσικής Luch συμπλήρωσε πως ναι μεν οι 3D εκτυπωτές που χρησιμοποιούνται σήμερα στη Ρωσία έχουν παραχθεί στη Δύση, όμως μέχρι το τέλος του 2015, η χώρα θα είναι σε θέση να περάσει στην παραγωγή των δικών της 3D printer.

πηγη Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις