Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Θετικά μηνύματα του ΝΑΤΟ στη Ρωσία

Θετικά μηνύματα του ΝΑΤΟ στη Ρωσία

Η Ρωσία λαμβάνει μηνύματα από το ΝΑΤΟ, τα οποία υποδηλώνουν την επιθυμία του Οργανισμού, να αποκαταστήσει κάποια κανάλια της διμερούς συνεργασίας, είπε ο Ρώσος απεσταλμένος στη αμυντική συμμαχία της Δύσης.

«Έχουμε πρόσφατα ακούσει επαναλαμβανόμενα μηνύματα από το ΝΑΤΟ ότι θα ήταν εξαιρετικό να αρχίσουμε πάλι τις στρατιωτικές επαφές μεταξύ μας, ξεκινώντας με την άμεση τηλεφωνική γραμμή για την αποφυγή επικίνδυνων περιστατικών μεταξύ των στρατών μας», σημείωσε ο Αλεξάντερ Γκρούσκο και πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν είχε τίποτα εναντίον αυτών των επαφών.

«Δεν ήμασταν εμείς που κόψαμε αυτές τις γραμμές επικοινωνίας. Έτσι εάν το ΝΑΤΟ πιστεύει σοβαρά ότι ένας στρατιωτικός διάλογος αποτελεί σοβαρό παράγοντα σταθερότητας, τότε θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του ομαλού διαλόγου, ο οποίος υπήρχε μεταξύ μας πολλά χρόνια τώρα, ως τμήμα του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ», τόνισε ο Γκρούσκο.

Την 1 Απριλίου 2014 το ΝΑΤΟ ανέστειλε τη στρατιωτική και πολιτική συνεργασία με την Ρωσία για τη φερόμενη εμπλοκή της Μόσχας στην ουκρανική σύγκρουση.

πηγη Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις