Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Καμμένος: Υπάρχουν αξίες για τις οποίες αξίζει να δώσουμε την τελευταία ρανίδα του αίματος

Καμμένος: Υπάρχουν αξίες για τις οποίες αξίζει να δώσουμε την τελευταία ρανίδα του αίματος

Αναφορά σε έννοιες όπως «το καθήκον, τον πρέπον, το εθνικό συμφέρον» έκανε ο υπουργός Άμυνάς Πάνος Καμμένος, δεσμευόμενος ότι «θα κινηθούμε και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, μια προσπάθεια που θα καταλήξει στην ανασυγκρότηση της χώρας και στη χαλύβδωση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Ο κ. Καμμένος βρέθηκε στη Λέρο για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντιναύαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση ΠΝ και στο χαιρετισμό του τόνισε: «Ο Αντιναύαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης και το ηρωικό πλήρωμα του ελικοπτέρου ΠΝ 21 εκείνη τη βραδιά της κρίσης στα Ίμια εμφορούμενοι από την αίσθηση του καθήκοντος και από τη μεγάλη τους αγάπη για την πατρίδα, εκτέλεσαν την αποστολή τους κάτω από δυσχερείς καιρικές συνθήκες. Είναι αλήθεια ότι οφείλουμε να συνεχίσουμε την πραγματική διερεύνηση του συγκεκριμένου γεγονότος και να αποδειχθεί εάν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες ή εάν ήταν πολεμική πράξη και η πτώση του ελικοπτέρου ήταν κατάρριψη».

« Η αυτοθυσία τους, είναι και δικός μας οδηγός και ηθική παρακαταθήκη, γιατί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στις Ένοπλες Δυνάμεις στις οποίες έχω την τιμή να προΐσταμαι, πιστεύουμε ότι υπάρχουν αξίες για τις οποίες αξίζει να δώσουμε την ύστατη ρανίδα του αίματος μας και την τελευταία μας πνοή. Είμαστε εδώ για το έθνος, είμαστε εδώ για τον ελληνικό λαό, για τις αρχές και τις αξίες μας. Αυτά πρέπει να φυλάμε. Θέλουμε μια πατρίδα ελεύθερη, ένα λαό όρθιο, υπερήφανο και ένα σύστημα αξιών της πίστεως, της ψυχής και της φιλοπατρίας. Εμείς δεν θα υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες ούτε τα λάβαρα τα δοξασμένα με αίμα. Εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους ήρωες μας και τις θυσίες τους» πρόσθεσε.

Ο κ. Καμμένος τόνισε με έμφαση ότι «Τα λόγια που ακούστηκαν στο παρελθόν ότι «τις σημαίες τις παίρνει ο αέρας» θα πρέπει να εγγραφούν στις μαύρες σελίδες της Ιστορίας και να μην ειπωθούν ποτέ ξανά από κανέναν σε αυτόν εδώ τον τόπο».

«Τιμή και δόξα, όμως, και σε όλους εσάς που εν ζωή διαφυλάττετε την εθνική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια και εκτελείτε την υπηρεσία σας με υψηλό ηθικό και πατριωτικό καθήκον, από τον Αρχηγό μέχρι το νεοσύλλεκτο οπλίτη και τον Εθνοφύλακα», συμπλήρωσε.