Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Βίτσας: Η ελληνική αμυντική βιομηχανία είναι βιώσιμη

Βίτσας: Η ελληνική αμυντική βιομηχανία είναι βιώσιμη

Τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην έκθεση AUSA 2015 πραγματοποιήθηκαν σήμερα, με «πρωτοφανή συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων με τον κλάδο της άμυνας» όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, τον Πρέσβη της Ελλάδος στη Ουάσιγκτον Χρήστο Παναγόπουλο, τον πρόεδρο της AUSA στρατηγό Ηκόρντον Σάλιβαν και τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Σίμο Αναστασόπουλο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας κ. Βίτσας στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων δήλωσε: "Ως υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας θέλουμε να ενθαρρύνουμε ενεργά τις προσπάθειες εξωστρέφειας της αμυντικής μας βιομηχανίας προωθώντας τις μεγάλες δυνατότητες της, αξιοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή και χρησιμοποιώντας τις καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες των ανθρώπων της. Είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε τη διεθνή κοινότητα ότι η ελληνική αμυντική βιομηχανία είναι εδώ, βιώσιμη, αξιόπιστη και ανταγωνιστική υποστηρίζοντας τις προσπάθειες της χώρας που έχουν στόχο την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη».

Τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματισθεί επιχειρηματικές συναντήσεις των εκθετών με εταιρίες του ενδιαφέροντός τους.

Οι εκθέτες του Ελληνικού Περιπτέρου είναι: Hellenic Aerospace Industry, Hellenic Vehicle Industry (ELVO), Hellenic Defense Systems (EBO-PYRKAL), IDE-Intracom Defense Electronics, Theon Sensors, Elfon, Alpha Systems/Kouimtzis and Dasyc.

Σχετικές ειδήσεις