Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Oι Μυτιληνιοί της Μελβούρνης στηρίζουν ίδρυμα στο νησί τους

Oι Μυτιληνιοί της Μελβούρνης στηρίζουν ίδρυμα στο νησί τους

Μια πολύ σημαντική φιλανθρωπική πρωτοβουλία της Παλλεσβιακής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτώριας, έλαβε "σάρκα και οστά", στη Μυτιλήνη, όταν ο νέος πρόεδρος του ομογενειακού οργανισμού, Στέλιος Κατσιανός, παρέδωσε την επιταγή για την δωρεά των 3.400 ευρώ, στην πρόεδρο του Κέντρου Φροντίδας, Ασπασία Γραμμού, παρουσία του γενικού γραμματέα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου, Γιώργου Εγγλέζου.

Τα χρήματα αυτά, είχαν συγκεντρωθεί σε έναν πολύ επιτυχημένο χορό, που είχε διοργανώσει η δεύτερη γενιά της Παλλεσβιακής Ένωσης τον περασμένο Ιούνιο και είχαμε προβάλλει εδώ.

Το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία "Η Κυψέλη", ιδρύθηκε το 1996. Διοικείται από 7μελές Συμβούλιο που αποτελείται από 4Α. με .Α. και 3 γονείς Α.με.Α.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 836/19/3/2012 έχει ανανεώθηκε η Ειδική Πιστοποίηση του ως φορέα παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.

Στα 14 χρόνια λειτουργίας της, η "Κυψέλη" έκανε ενεργή την παρουσία της στο Νομό, με αγώνα τόσο για τα ίδια τα άτομα με αναπηρία, όσο και για τις οικογένειες τους και με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, προσφέροντας υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας. Κατάφερε να απεγκλωβίσει τα παιδιά από το σύνηθες περιβάλλον της οικογένειας και της γειτονιάς και να τούς προσφέρει μια ζεστή αγκαλιά συνδυάζοντας την ψυχαγωγία και την μάθηση.

Καθημερινά εφαρμόζονται προγράμματα στο κέντρο, με απώτερο στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των μελών, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων τους, την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, την κοινωνικοποίηση, την συμβουλευτική τους υποστήριξη κ.ά.

Στο κέντρο "Κυψέλη" φιλοξενούνται άτομα με αναπηρία όλων των μορφών σε ποσοστό 50% και άνω.

πηγη ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις