Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Τηλεοπτική χειραψία Πούτιν-Ποροσένκο λογοκρίνει το Κίεβο

Τηλεοπτική χειραψία Πούτιν-Ποροσένκο λογοκρίνει το Κίεβο

Ο πρώην παραγωγός του τηλεοπτικού καναλιού «112 Ουκρανία» Βίκτορ Ζουμπρίτσκι καταγγέλει ότι η κυβέρνηση του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο ζήτησε από το κανάλι να μην μεταδώσει βίντεο που δείχνει χειραψία του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον ουκρανό πρόεδρο, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Παρίσι.

Η δήλωση δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του 112: «Ο Ποροσένκο έσφιξε το χέρι του Πούτιν, αλλά δεν επιθυμούσε να το δουν οι Ουκρανοί. Και είναι παράξενο το γεγονός, ότι όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της Ουκρανίας δεν το παρατήρησαν», σημείωσε ο Ζουμπρίτσκι.

Ο ίδιος συνδέει την η δικαστική απόφαση να διεξαχθεί έρευνα στο γραφείο του καναλιού.με την απόφαση να δείξουν στον αέρα του καναλιού τη χειραψία μεταξύ των δύο ηγετών: «Στις 16 Οκτωβρίου το ουκρανικό δικαστήριο έδωσε άδεια (για ένα μήνα) να διεξαχθεί έρευνα στο γραφείο του καναλιού "112 Ουκρανία" και να αφαιρεθούν όλοι οι υπολογιστές, τα ψηφιακά μέσα, και ούτω καθεξής», είπε ο Ζουμπρίτσκι, συμπληρώνοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό μέσα στους τελαυταίους μήνες.

πηγη Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις