Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

ΝΑΤΟ: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη Άσκηση (pics)

ΝΑΤΟ: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη Άσκηση (pics)

Το NATO διεξάγει τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση των τελευταίων 13 χρόνων. 36.000 στρατιώτες, 60 πλοία και 140 αεροσκάφη από περισσότερες από 30 χώρες βρίσκονται στη Νότια Ευρώπη. Στη δεύτερη φάση της άσκησης συμμετέχει και η Ελλάδα.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε τι προκλήσεις προέκυψαν για την ασφάλεια από τότε που σχεδιάστηκε η εν λόγω άσκηση.

«Από την Ανατολή βλέπουμε μία πιο διεκδικητική Ρωσία. Αλλά το ΝΑΤΟ δεν θέλει μία αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μία πιο εποικοδομητική σχέση συνεργασίας με τη Ρωσία. Αλλά στο Νότο βλέπουμε κάτι πολύ διαφορετικό. Βλέπουμε βία, βία που ασκείται από το ΙΣΙΛ και όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Και βλέπουμε επίσης κράτη αποτυχημένα και πτωχευμένα».

tumblr nx926aVQy31robwtho1 r1 1280

Το ΝΑΤΟ δοκιμάζει κάποια στοιχεία των Ισπανικών δυνάμεων που θα ηγηθούν της Ομάδας Δράσης Υψηλής Ετοιμότητας ή αλλιώς Αιχμή του Δόρατος.
Αυτή η ομάδα καλείται να διαχειριστεί μη συμβατικές τεχνικές πολέμου όπως του λεγόμενους «πράσινους άνδρες» χωρίς διακριτικά που έχουν εμφανιστεί στην Κριμαία και την Ανατολική Ουκρανία. Ο Στρατηγός του Αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη Μπεν Χότζες εξηγεί.

«Θέλουμε μία ταχύτητα αναγνώρισης, απόφασης και σύνθεσης. Οπότε, όπως τα αεροπλάνα που είδατε σήμερα να πετάνε, απογειώθηκαν πριν από 8 ώρες. Πόσο ισχυρό είναι αυτό! Μπορείς να έχεις συγκεντρωμένους συμμάχους κάπου ή την Ομάδα Δράσης Υψηλής Ετοιμότητας, να συγκεντρωθούν για παράδειγμα πριν εμφανιστεί ο «μικρός πράσινος άνδρας».

veteranos.gr

Σχετικές ειδήσεις