Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ρωσία: Παρέλαση για την Ημέρα Στρατιωτικής Τιμής (video)

Ρωσία: Παρέλαση για την Ημέρα Στρατιωτικής Τιμής  (video)

Αρκετές χιλιάδες στρατιώτες συμμετείχαν στη μεγαλειώδη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία για τον εορτασμό της ιστορικής στρατιωτικής παρέλασης του 1941 κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πάνω από 5.500 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και των 21 βετεράνων που πήραν μέρος στην αρχική παρέλαση του 1941, συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Συνολικά 55 μονάδων στρατιωτικού υλικού του Β' Παγκοσμίου Πολέμου- τανκς, θωρακισμένα αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, αυτοκινούμενα αντιαρματικά πυροβόλα όπλα- χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Τα οχήματα θα παραμείνουν για επίδειξη στο Κόκκινη Πλατεία μέχρι το βράδυ.

Η πρώτη παρέλαση πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1941, σχετικά με την 36η επέτειο της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Οι περισσότεροι από 28.500 στρατιώτες που πήραν μέρος στην εκδήλωση παρέλασαν από την Κόκκινη Πλατεία απευθείας στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της Μόσχας ενάντια στην προώθηση των δυνάμεων της ναζιστικής Γερμανίας.

Η παρέλαση προσέφερε μία σημαντική ανόρθωση του ηθικού των σοβιετικών δυνάμεων. Για πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου, οι άνθρωποι άρχισαν να πιστεύουν ότι η νίκη ήταν δυνατή.

Σχετικές ειδήσεις