Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Τα 55χρονα της ΕΛΔΥΚ

Τα 55χρονα της ΕΛΔΥΚ

Πραγματοποιήθηκε στις 27/11 εκδήλωση προς τιμήν της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) για την προσφορά της στα 55 χρόνια παρουσίας στην Κύπρο, στην Αίθουσα Ηρώων των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο οποίος ανέγνωσε ομιλία, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην παρουσία της ΕΛΔΥΚ και στον ρόλο της στην Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι η ΕΛΔΥΚ έχει καταφέρει, μέσα στον μισό και πλέον αιώνα παρουσίας της στην Κύπρο, να ταυτιστεί με τη μοίρα της χώρας. Αναγνωρίζοντας ότι είναι «ακριβός ο φόρος αίματος που πλήρωσε η ΕΛΔΥΚ», σημείωσε πως η παρουσία και η δράση της υπογραμμίζουν το νόημα της κοινής ταυτότητας και της κοινής μας μοίρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ευχαριστίες στον ελληνικό λαό για την προσφορά του στην Κύπρο, για την αδερφική συμπαράσταση και τη διαρκή στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η άριστη συνεργασία θα συνεχιστεί και θα γίνεται καθημερινά περισσότερο δημιουργική και αποτελεσματική.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε, ανάμεσα σε άλλους, και ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ Συνταγματάρχης Εμμανουήλ Θεοδώρου, ο οποίος παρέλαβε, εκ μέρους της Δύναμης, τιμητικό ανάθημα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959 και το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 55 χρόνων από την άφιξη της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο.