Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ινδία: Στη ναυτική άσκηση «Indra» ρωσικά πολεμικά πλοία

Ινδία: Στη ναυτική άσκηση «Indra» ρωσικά πολεμικά πλοία

Στην ναυτική άσκηση «Indra» θα λάβουν μέρος 4 πολεμικά πλοία της Ρωσίας, τα οποία έφτασαν σήμερα στην Ινδία, σύμφωνα με πηγή του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η Ρωσία εκπροσωπείται συνολικά από το Project 1164 (όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ: Slava-class) κατευθυνόμενο καταδρομικό «Varyag», το αντιτορπιλικό Project 956 (Sovremenny-class) Bystry», το ωκεανογραφικό δεξαμενόπλοιο «Boris Butoma» και το διασωστικό ρυμουλκό «Alatau». Τα πλοία προήλθαν από Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό Στόλο του Ειρηνικού και έχουν έρθει για τις ασκήσεις, είπε στο πρακτορείο TASS η πηγή.

Η όγδοη ρωσο-ινδική ναυτική άσκηση «Indra» θα λάβει χώρα στον Κόλπο της Βεγγάλης, στα ανοικτά των ακτών του κράτους του Άντρα Πραντές της Ινδίας από τις 7 έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Η Ινδία θα εκπροσωπηθεί από την Project 17 φρεγάτα «Sahyadri», το Project 61-ΜΕ καταδρομικό «Nadyozhny» κατηγορίας Ranvir, το δεξαμενόπλοιο «Shakti», που μεταφέρει το προσωπικό της συνδυασμένης άσκησης, το Project 877EKM ντιζελοκίνητο υποβρύχιο «Sindhuvir», το θαλάσσιο περιπολικό υδροπλάνο Boeing P-8 Poseidon, ένας αεροσκάφος περιπολίας των ακτών «Dornier Do-228», δύο συστήματα Hawk της BAE Systems ΜΚ132 και πολλά ελικόπτερα.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί με στόχο την προστασία των επιφανειακών πλοίων από τα υποβρύχια και την εκτόξευση πυρών κατά της επιφανειακών και εναέριων στόχων.

Τον Νοέμβριο, η Ρωσία και η Ινδία πραγματοποίησαν την άσκηση «Indra» κοινού εδάφους με περισσότερους από 500 άνδρες και από τις δύο πλευρές που συμμετέχουν. Τότε υπήρξε εκπαίδευση στις επιχειρήσεις εναντίον ένοπλων ομάδων και την εκκαθάριση των ναρκοπεδίων.

Η άσκηση «Indra» είναι μια κοινή, εξαμηνιαία στρατιωτική άσκηση που διοργανώνεται μεταξύ της Ινδίας και της Ρωσίας από το 2003. Η λέξη Indra είναι μια σύντμηση των ονομάτων των δύο χωρών. Η άσκηση περιλαμβάνει ζωντανές ασκήσεις βολής, καθώς και τη λειτουργία της αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις αντιπειρατείας και οι ενέργειες κατά της τρομοκρατίας.

πηγη Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις