Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ρωσία: Η Πολεμική Αεροπορία χτυπά μόνο στρατιωτικούς στόχους στη Συρία

Ρωσία: Η Πολεμική Αεροπορία χτυπά μόνο στρατιωτικούς στόχους στη Συρία

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία δεν έχει ποτέ επιτεθεί σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία, τόνισε σήμερα ο αρχηγός των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων Βίκτορ Μποντάρεφ.

Σε συνέντευξή του στον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Russia 24, ο συνταγματάρχης Μποντάρεφ τόνισε πως είναι πολύ περήφανος για τους πιλότους του, οι οποίοι είναι καλά εκπαιδευμένοι και δεν έχουν χάσει ούτε μια φορά το στόχο τους: Τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ισλαμιστών τρομοκρατών του ISIS.

Νωρίτερα το Διεθνές Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είπε πως η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες διασποράς στη Συρία, με αποτέλεσμα να χαθούν άμαχοι πολίτες.

«Θα ήθελα να τονίσω πως δεν έχει σημειωθεί ούτε ένα χτύπημα στις λεγόμενες ευαίσθητες εγκαταστάσεις, όπως περιοχές με σχολεία, νοσοκομεία ή χώροι προσευχής. Η αποστολή στη Συρία είναι πολύ καλά προγραμματισμένη και στοχευμένη» είπε ο Μποντάρεφ.

Από την αρχή των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν πραγματοποιήσει 5.240 πτήσεις, με τις επιθέσεις, όλες στοχευμένες κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικές ειδήσεις