Η Ελλάδα με σύγχρονο πολιτικό προσωπικό στο μέλλον

Newsroom Newsroom

Η Ελλάδα με σύγχρονο πολιτικό προσωπικό στο μέλλον

Οι σύνοδοι κορυφής και οι συνομιλίες σε υψηλά κλιμάκια δεν έχουν δώσει την ουσιαστική λύση που αναζητά η χώρα μας, για να βγει από τη κρίση και να αντιμετωπίσει το μέλλον με δύναμη και αισιοδοξία.

του δημοσιογράφου Κων/νου Σ. Μαργαρίτη

Οι δεσμεύσεις του νέου συμβολαίου συνεργασίας που υπογράφηκε με τους δανειστές μας, οφείλουν να εξασφαλίζουν την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, να διασφαλίζουν τη μείωση της ανεργίας και να προωθούν την καινοτομία και το επιχειρείν.

Η μάχη για το μέλλον δε σηκώνει καθυστερήσεις και απαιτεί ταχύτατα αντανακλαστικά που θα μεταρρυθμίζουν τη χώρα στο εσωτερικό της και θα αναδεικνύουν την ευρωπαϊκή της διάσταση. Οι πολίτες ξέρουν να αξιολογούν και να παρέχουν τον απαιτούμενο χρόνο για το καλό της πατρίδας μας. Οι θυσίες πιάνουν τόπο όταν γίνονται απ’ όλους και τηρούνται ευλαβικά από το σύνολο της χώρας.

Με το που μπήκε το ευρώ στη ζωή μας, η Ελλάδα έλαβε περισσότερη πίστωση από όση χρειαζόταν κάθε χρόνο, μεταξύ 5%-10% του ΑΕΠ. Οι λαϊκιστές και ρουσφετολόγοι πολιτικοί διοχέτευσαν αυτά τα υπερβολικά λεφτά στην εκλογική τους πελατεία. Η χώρα δεν αναπτύχθηκε σωστά, οι πολίτες δε σεβάστηκαν το ευρώ και η υπερκατανάλωση σάρωσε τα πάντα.

Ακόμη και όταν ξέσπασε η κρίση, ουδείς από το πολιτικό σύστημα δεν είχε το θάρρος να ομολογήσει τι είχε γίνει στην πραγματικότητα. Γι αυτό οι περισσότεροι πολίτες ακόμη πιστεύουν ότι το φυσιολογικό επίπεδο πλούτου της χώρας είναι ισοδύναμο με τα 240 δισ. ευρώ ΑΕΠ που ανακοινώθηκε το 2008, και ότι κάθε απόκλιση πρέπει να είναι το αποτέλεσμα είτε μιας συνωμοσίας κατά της Ελλάδας, είτε μιας κακώς σχεδιασμένης οικονομικής πολιτικής...

Η ανεργία, η οποία έχει εκτιναχθεί από το 10% το 2010 στο περίπου 27% σήμερα, εξηγεί τις αδυναμίες του κράτους να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Θα μπορούσε κανείς να σκεφθεί να ρίξει μετρητά στην οικονομία για να αυξήσει τη ζήτηση και το ΑΕΠ και πάλι όμως δεν θα επέστρεφε στο επίπεδο του 2008.

Επιστήμονες αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες για να εξηγηθεί γιατί έχει μειωθεί η δυνητική παραγωγή στην Ελλάδα. Κάποιοι αναφέρουν ότι οι άνεργοι δεν διαθέτουν τις γνώσεις και τα προσόντα για να απασχοληθούν σε αυτούς τους οικονομικούς κλάδους που είναι σε θέση να επεκτείνουν την οικονομία, άλλοι τονίζουν ότι πιθανώς δεν έχει αρκετούς από τους κλάδους με υψηλή ανάπτυξη που είναι απαραίτητοι για την τόνωση της οικονομίας. Το βέβαιο είναι ότι το ανθρώπινο δυναμικό της πατρίδας μας που βρέθηκε στην ανεργία, δεν μετεκπαιδεύτηκε σωστά για να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις που προέκυψαν στην αγορά εργασίας και ότι το κράτος δεν σκέφτηκε να μετατρέψει το επίδομα ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης.

Οι δανειστές της χώρας μας έχουν δίκιο όταν λένε ότι ο μόνος τρόπος για να ανακάμψει η οικονομία είναι να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, κάνουν επίσης λάθος όταν αρνούνται να συζητήσουν την πιθανότητα μείωσης του χρέους. Η δυναμική αναδιάρθρωσης του χρέους δεν θα βοηθούσε μόνο στην ελάφρυνση της ελληνικής οικονομίας από ένα τεράστιο βάρος, αλλά θα αποκαθιστούσε την εμπιστοσύνη μεταξύ των Ελλήνων και των δανειστών τους.

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη δίνει δυναμική στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανασυντάσσει το πολιτικό σκηνικό. Τώρα θα δοθούν οι ουσιαστικές μάχες που θα αναδείξουν την υπεροχή της συντηρητικής παράταξης. Η Ελλάδα πρέπει να έχει ετοιμοπόλεμους ηγέτες που θα βάζουν πάνω από όλα το καλό της πατρίδας μας.

Ο χρόνος είναι αμείλικτος και οι κοινωνίες στη μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης απαιτούν ηγέτες με ευαισθησία, όραμα και τόλμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved