Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Στο τελικό στάδιο η αμερικανική στρατιωτική βάση στη Συρία

Στο τελικό στάδιο η αμερικανική στρατιωτική βάση στη Συρία

Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ έχει εκσυγχρονίσει ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο στη βορειοανατολική Συρία, σε μια περιοχή που ελέγχεται από τις κουρδικές μονάδες αυτοάμυνας (YPG).

Σύμφωνα με ορισμένες στρατιωτικές αναφορές, όπως γράφει το ρωσικό δημοσίευμα, οι εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ έχουν προετοιμάσει, ήδη, το διάδρομο και άλλες βασικές υποδομές της νέας αεροπορικής βάσης. Αλλά, όλες οι εργασίες εκτελούνται χωρίς την συγκατάθεση της Δαμασκού. Οι αρχές της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας δεν έδωσαν άδεια για την κατασκευή του, στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα, εξάλλου, με ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι Αμερικανοί ειδικοί που ασχολούνται με την ανοικοδόμηση του εγκαταλειμμένου αεροδρομίου, έχουν αρχίσει τις εργασίες από τον περασμένο Οκτώβριο. Το αεροδρόμιο είναι στην επαρχία αλ Χασάκα, όχι μακριά από τα σύνορα του Ιράκ. Το μήκος του αεροδιαδρόμου είναι έτοιμο και επαρκές για την απογείωση ενός μαχητικού αεροσκάφους.

Το έργο έγινε γνωστό από το Δεκέμβριο. Το «Russian Today» μίλησε με τους Σύριους αξιωματούχους και ζήτησε να μάθει για αυτό, αλλά όπως ανέφεραν η Δαμασκός δεν έχει δώσει καμία άδεια για την υλοποίησή του.

rt

Ο ανταποκριτής του RT, Μουράτ Γκαζντίεφ, αποφάσισε να δει τι συμβαίνει με τα ίδια του τα μάτια. Όταν επισκέφθηκε τους Κούρδους του είπαν ότι δεν γνώριζαν τίποτε. Τελικά, παραδέχθηκαν, απρόθυμα, ότι κατασκευάζεται ένα αεροδρόμιο για τα αμερικανικά μαχητικά. Ωστόσο το Πεντάγωνο σε δήλωσή του το Δεκέμβριο είχε διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές.

Επιπρόσθετα, όπως είναι γνωστό, οι Αμερικανοί προμηθεύουν στους Κούρδους στρατιωτικό εξοπλισμό και πυρομαχικά. Υπάρχουν ακόμη και φωτογραφίες που απεικονίζουν αμερικανούς στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων με τους Κούρδους της Λαϊκής Μονάδας Προστασίας στη Συρία.

Έτσι, προφανώς, οι Κούρδοι έδωσαν την άδεια στις ΗΠΑ για την κατασκευή της αεροπορικής βάσης.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Αμερικανοί ζήτησαν την άδεια από την κυβέρνηση της Συρίας. Αυτό σημαίνει ότι η δημιουργία αυτής της αεροπορικής βάσης, ενδέχεται να θεωρηθεί ως παραβίαση της συριακής κυριαρχίας.

Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικές ειδήσεις