Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Εκδήλωση μνήμης στους σμηναγούς που σκοτώθηκαν το 2015 στην Ισπανία

Εκδήλωση μνήμης στους σμηναγούς που σκοτώθηκαν το 2015 στην Ισπανία

Παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, τελέσθηκε στις 22/1 στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Σμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη και του Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα!

Οι Σμηναγοί έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στο αεροπορικό δυστύχημα της 26ης Ιανουαρίου 2015, στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας.

Το χρονικό

Στο πένθος έχει βυθιστεί από το απόγευμα της Δευτέρας η μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, όταν έγινε γνωστή η είδηση του τραγικού χαμού δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι δύο έμπειροι ιπτάμενοι σμηναγοί Παναγιώτης Λάσκαρης και Αθανάσιος Ζάγκας συμμετείχαν με ένα διθέσιο F-16D Block 50 της 341 Μοίρας της 111 Πτέρυγας Μάχης στην πρώτη εκπαιδευτική σειρά αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP) του ΝΑΤΟ, στην αεροπορική βάση Los Llanos στο Αλμπαθέτε της νότιας Ισπανίας.

Οπως έγινε γνωστό, το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη -εντός της βάσης- και ενώ βρισκόταν στη φάση της απογείωσης, σκοτώνοντας ακαριαία, εκτός από τους δύο Ελληνες αξιωματικούς, οκτώ Γάλλους συναδέλφους τους, ενώ άλλος ένας υπέκυψε στα τραύματά του λίγες ώρες αργότερα.

Σχετικές ειδήσεις