Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Υπουργείο ξοδεύει πάνω από 1 εκατ. δολ. μόνο για μετάλλια!

Υπουργείο ξοδεύει πάνω από 1 εκατ. δολ. μόνο για μετάλλια!

Περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια δολάρια δαπανά το Υπουργείο Μετανάστευσης και Προστασίας Συνόρων για την απονομή μεταλλίων προς το προσωπικό του, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αντίστοιχο προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας.

Το ποσό προέκυψε από τη δημοσιοποίηση του συμβολαίου που σύναψε πρόσφατα το Υπουργείο με την εταιρεία Cash's Awards and Promotion Solutions, με έδρα τη Μελβούρνη, για την κατασκευή μεταλλίων. Το συμβόλαιο προέκυψε ύστερα από ανοιχτό διαγωνισμό και προβλέπει αμοιβή 440 χιλιάδων δολαρίων το χρόνο, την στιγμή που το Υπουργείο Άμυνας κατά το 2015 δαπάνησε 300 χιλιάδες δολάρια, ενώ και οι δαπάνες του ίδιου του Υπουργείου Μετανάστευσης, στο πλαίσιο της προηγούμενης εξάμηνης συνεργασίας του με το Εθνικό Νομισματοκοπείο, δεν είχαν ξεπεράσει τα 48 χιλιάδες δολάρια. Συγκριτικά, η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία δεν ξεπέρασε τα 23 χιλιάδες δολάρια σε δαπάνες για μετάλλια.

Στηλιτεύοντας τις υπέρογκες δαπάνες, το Εργατικό Κόμμα απέδωσε την κίνηση αυτή στην προσπάθεια του Υπουργείου να "στρατιωτικοποιήσει" το Υπουργείο. "Το πρόβλημα με τα μετάλλια δεν είναι μόνο ότι επιβαρύνουν οικονομικά το Δημόσιο, αλλά ότι επιδεικνύουν την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει μία στρατιωτική κουλτούρα στις υπηρεσίες φύλαξης συνόρων" τονίζει η αντιπολίτευση.

Μέρος αυτής της μιλιταριστικής στροφής του Υπουργείου είναι, σύμφωνα με τους επικριτές, και η δημιουργία του αμφιλεγόμενου σώματος Australian Border Force.

ΠΗΓΗ Ν. ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις