Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ανάστατοι οι Ελληνοαυστραλοί από την κλοπή εικόνας της Παναγίας από Ορθόδοξη Εκκλησία

Ανάστατοι οι Ελληνοαυστραλοί από την κλοπή εικόνας της Παναγίας από Ορθόδοξη Εκκλησία

Εκλάπη η ιερή εικόνα της Παναγιάς Καμαριανής από την ομώνυμη Ιερά Μονή στο Red Hill της Βικτώριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε ο «Νέος Κόσμος», οι δράστες μπήκαν στο ναό σπάζοντας το κάτω μέρος της κεντρικής εισόδου της εκκλησίας. Στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν τα αφιερώματα, σήκωσαν ολόκληρη την εικόνα αφού δεν κατάφεραν να σπάσουν το ειδικό τζάμι ασφαλείας.

Το πρωί οι πρώτες γυναίκες που μπήκαν στο χώρο της εκκλησίας για να κάνουν τις ετοιμασίες για την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, είδαν ότι η εικόνα είχε αφαιρεθεί.

Η κλοπή διεπράχθη στις 12:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (31/1) όταν ακούστηκαν και οι συναγερμοί. Εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας καταγράφηκαν και εξετάζονται από την Αστυνομία η οποία συνέλεξε και τα δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών.

«Θα τους πιάσουμε» είπε ο παπά-Λευτέρης Τάτσης στον «Ν.Κ.». «Ήταν μια θλιβερή Κυριακή. Όλος ο κόσμος έκλαιγε».

Ο ιερωμένος δήλωσε ότι, αν και στο παρελθόν του είχε ζητηθεί να αφαιρέσει τα πολύτιμα αφιερώματα από την εικόνα, ωστόσο αυτός αρνήθηκε. «Πριν από λίγες ημέρες, ήρθε μία Αυστραλή από το Σίδνεϊ και χάρισε στην Παναγία τέσσερις χρυσές λίρες για το παιδί της που πάσχει από καρκίνο. Πώς μπορώ να αφαιρέσω εγώ τα τάματα των πιστών από την θαυματουργή εικόνα;» αναρωτήθηκε ο παπά-Λευτέρης.

Τον Ιούλιο του 2014 δύο άτομα εισήλθαν στον ναό και έκλεψαν τα τάματα από τη εικόνας της Παναγίας. Η Αστυνομία της Βικτώριας κατάφερε να συλλάβει τους δράστες, ένας 29χρονο και ένας 34χρονο, οι οποίοι και καταδικάστηκαν για την πράξη τους.

Αυτή την φορά, οι ιερόσυλοι έκλεψαν την ίδια την εικόνα

Ο «Ν.Κ.» ενημερώθηκε ότι το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή τα ξημερώματα έγιναν μία σειρά από διαρρήξεις σε κατοικίες στην περιοχή του Red Hill.

* Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών και κάνει έκκληση σε όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορία να τηλεφωνήσει στην υπηρεσία Crime Stoppers στο: 1800 333 000 ή στον ιστότοπο www.crimestoppers.vic.com.au

Σχετικές ειδήσεις