Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Δορυφορικές εικόνες από τη ρωσική βάση στη Συρία

Δορυφορικές εικόνες από τη ρωσική βάση στη Συρία

«Σιωνιστές ειδικοί έλαβαν φωτογραφίες μέσω δορυφόρου της αεροπορικής βάσης «Χουμαϊμάμ» στη Λαττάκεια της Συρίας, όπου σταθμεύουν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Ντάες», γράφει η συριακή ιστοσελίδα Τηλέγραφος.

Οι ειδικοί του Διαστημικού Ιδρύματος Στρατηγικών Μελετών δημοσίευσαν φωτογραφίες που ελήφθησαν από Ισραηλινό δορυφόρο στις 26 Ιανουαρίου, όπου φαίνονται ένα μεγάλο τμήμα εκτοξευτών πυραύλων και ο τομέας συντήρησης του αεροδρομίου.

Ο πρόεδρος του διαστημικού τομέα στο Κέντρο Μελετών, ο Ταλ Ινμπάρ, ανέφερε ότι καταγράφηκαν τα Su-24 και οι απογειώσεις τους.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι φωτογραφίες παρουσιάζουν το κεντρικό κτήριο του αεροδρομίου και τα βοηθητικά κτήρια που κατασκευάστηκαν πρόσφατα για τη συντήρηση των ρωσικών αεροσκαφών.

Έχουν καταγραφεί 7 αεροσκάφη Su- 24, έξι Su-34 και εννιά Su-25, καθώς και τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Su-30.

Φωτογραφήθηκαν, επίσης, σειρά από πυραύλους καθώς και το σύστημα S-400 που πρόσφατα αναπτύχθηκε στη βάση αυτή, μετά την κατάρριψη από τουρκικό μαχητικό ενός Su-24, τον περασμένο Νοέμβριο, γράφει το συριακό δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Σχετικές ειδήσεις