Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Το ΝΑΤΟ ενισχύει την παρουσία του στην Ανατολική Ευρώπη

Το ΝΑΤΟ ενισχύει την παρουσία του στην Ανατολική Ευρώπη

Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να ενισχύσει την στρατιωτική παρουσία του στην Ανατολική Ευρώπη, για να αντιμετωπίσει την «ρωσική επιθετικότητα», όπως ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μάικλ Φάλλον (Michael Fallon) στην εφημερίδα «The Independent».

Η Βρετανία προτίθεται να στείλει πέντε πολεμικά πλοία και 530 πεζοναύτες στην κοινή αποστολή του στόλου του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, με την ενίσχυσή του το ΝΑΤΟ στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς τους εχθρούς, και ότι η συμμαχία είναι έτοιμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε απειλή για την προστασία των συμμάχων της.

Ο Φάλλον πρόσθεσε ότι το 2016 το ΝΑΤΟ θα κάνει αισθητή την παρουσία του στην περιοχή της Βαλτικής, όπου θα σταλούν βρετανικά πολεμικά, ως μέρος των θαλάσσιων ομάδων για τη διεξαγωγή ασκήσεων.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει τις ανησυχίες της για τη συγκέντρωση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα δυτικά σύνορά της, προειδοποιώντας ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ υπονομεύει την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στις Βρυξέλλες αναμένεται, επίσης, να συζητήσουν την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην προσπάθεια για τον περιορισμό της μεταναστευτικής ροής στη Μεσόγειο και το Αιγαίο και τρόπους για τη δίωξη των σωματεμπόρων που αποστέλλουν μετανάστες μέσω της θάλασσας.

πηγη ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Σχετικές ειδήσεις