Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Νέα Υόρκη: Η εθνική παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα γίνει στις 10 Απριλίου

Νέα Υόρκη: Η εθνική παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα γίνει στις 10 Απριλίου

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης αποφάσισε με δεδομένη την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την περικοπή των δαπανών του δημοσίου, να καλύψει τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων του τμήματος των ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, που θα έλθει για να συμμετάσχει στην εθνικής παρέλασης της 5ης Λεωφόρου, στις 10 Απριλίου.

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Πέτρος Γαλάτουλας, στην πρόσφατη πανομογενειακή συγκέντρωσης, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ανεβάζοντας το επιπρόσθετο κόστος περίπου στις 60.000 δολάρια.

«Τα έξοδα φέτος θα είναι μεγαλύτερα. Η ομοσπονδία θα αναλάβει τα αεροπορικά εισιτήρια της προεδρικής φρουράς, περίπου 60.000 δολάρια. Αυτό επιβάλλεται και η Ομογένεια είναι υπερήφανη για την παρουσία των ευζώνων», είπε ο κ. Γαλάτουλας. Η Ομοσπονδία ως γνωστόν καλύπτει τα έξοδα διαμονής των ευζώνων.

Ο κ. Γαλάτουλας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η παρέλαση θα πάει καλά. Είπε πως στη διάρκεια του Ελληνικού Μήνα (Μαρτίου) πέραν των υπολοίπων πολιτιστικών εκδηλώσεων θα υπάρξουν τρεις θεατρικές παραστάσεις (η μία από ελληνικό θίασο, χαμηλού κόστους).

Για την εκδήλωση στο Terrace on the Park στις 2 Απριλίου είπε πως θα αλλάξει η μουσική, κι αντί μουσικής ορχήστρας θα παίξει βιολιστής με συνοδεία πιάνου.

Πλην της σημαίας της Ακροπόλεως, θα συμμετάσχει στην παρέλαση η μεγαλύτερη σημαία που υπάρχει στην Ελλάδα, από τη Λακωνία, διαστάσεων 20χ40 πόδια. Για τη σημαία της Ακροπόλεως είπε πως αντί των αριστούχων του κάθε σχολείου, θα την κρατούν οι μαθητές που θα διακριθούν στο διαγωνισμό έκθεσης που θα διοργανώσει η Ομοσπονδία με την ευκαιρία της γιορτής των Ελληνικών Γραμμάτων, το Μάρτιο.

Ο κ. Γαλάτουλας ανήγγειλε παρουσία αμερικανών πολιτικών σε επόμενες πανομογενειακές, ενώ είπε πως θα πρέπει στην παρέλαση τα τμήματα που ολοκληρώνουν να μην φεύγουν πριν τις 3 μμ, γιατί τα τελευταία παρελαύνουν με άδεια πεζοδρόμια.

Για το ζήτημα των τελεταρχών, όπου τέθηκε και σχετικό ερώτημα στην πανομογενειακή, ο κ. Γαλάτουλας είπε ότι το δ.σ. το χειρίζεται πολύ υπεύθυνα.

«Είναι λεπτό ζήτημα και δεν μπορούμε να πούμε τίποτε χωρίς ξεκάθαρη θετική απάντηση. Μόλις έχουμε θα το ανακοινώσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Greek News, πέραν του δημάρχου Νέας Υόρκης Μπιλ Ντιμπλάσιο, η Ομοσπονδία αναμένει την απάντηση του προέδρου της Ελλάδας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Τέλος, ο κ. Γαλάτουλας είπε πως είχαν συνάντηση την Τρίτη με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, με αντικείμενο την παρέλαση.

Ο συμπρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως, Γιώργος Καλλέργιος, είπε πως πρέπει να εργαστούμε εντατικά και επανέλαβε αυτό που υποσχέθηκε να κάνει, σε κάθε συνεδρίαση θα φέρνει νέα άτομα, προτρέποντάς τους να κάνουν το ίδιο.

«Αν όλοι βοηθήσουμε το δωμάτιο θα είναι γεμάτο. Προσπαθώ να φέρω και τα παιδιά μου. Χρειάζεται να έρθει η νεολαία κι άλλος κόσμος, όχι μόνο για την παρέαση, αλλά κι άλλα θέματα, όπως η εγγραφή ψηφοφόρων».

Ο κ. Καλλέργιος ήδη πούλησε 100 λαχεία, που κοστίζουν 2.000 δολάρια.

Πέραν αυτών, ο έτερος συμπρόεδρος, Βασίλης Γουρνέλος, είπε πως πουλήθηκαν επιπλέον λαχεία $2.060. Εχουν τυπωθεί 7.000 λαχνοί, αξίας 20 δολαρίων έκαστος και έχουν μέχρι στιγμής μοιραστεί 3.000. Ανέφερε επίσης ότι ταχυδρομήθηκαν 70 φάκελα σε πιθανούς χορηγούς.

Η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής, Αυγερινή Κατέχη, ενημέρωσε για σειρά εκδηλώσεων. Η ανάδειξη της Μις Ανεξαρτησία θα γίνει στις 19 Μαρτίου και στις 27 Μαρτίου η συναυλία των Ελληνικών Φωνών του Λονγκ Άιλαντ.

Ο Νίκος Μπάρδης ενημέρωσε πως έχουν κλειστεί 10 τραπέζια στο δείπνο του Terrace on the Park.

Ο Στάφανος Αμανατίδης ανακοίνωσε τη συμμετοχή 3 χορευτικών κι 65 ατόμων από το Rochester, ενώ ο υπεύθυνος κίνησης τμημάτων Κώστας Κατσάνος, είπε να ληφθούν μέτρα, γιατί πέρυσι για τις καθυστερήσεις έφταιγε ότι άρματα και τμήματα ήταν στον ίδιο δρόμο.

Μίλησαν ακόμη, ο ταμίας της παρελάσεως, Βασίλης Πετράτος, ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, η Ελευθερία Οίκουτα, Χριστίνα Κωστάκη, Νίκος Διαμαντίδης, Βασίλης Καρβέλης κ.α.

greeknewsonline.com

Σχετικές ειδήσεις