Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ολοκλήρωση Εργασιών 4oυ Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος (pics)

Ολοκλήρωση Εργασιών 4oυ Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος (pics)

Ολοκληρώθηκαν στις 12/2 οι εργασίες του διήμερου 4ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος, με θέμα «Shaping the Future Air Power», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς» της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Στη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η εξέλιξη της Αεροπορικής Ισχύος και η ανάδειξη νέων καινοτόμων ιδεών. Τέθηκε το πλαίσιο εφαρμογής της Αεροπορικής Ισχύος, όπως αυτό δημιουργούν το γεωπολιτικό περιβάλλον και η φύση του σύγχρονου αεροπορικού πολέμου, καθώς και οι προκλήσεις που οι σύγχρονες αεροπορικές δυνάμεις καλούνται να αντιμετωπίσουν, όπως οι περιορισμένοι πόροι, οι πολλαπλές - σύνθετες απειλές και η ρευστότητα του γεωπολιτικού περιβάλλοντος.

Στο συνέδριο συμμετείχαν ως ομιλητές, μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, οι Αρχηγοί των Πολεμικών Αεροποριών της Ιταλίας, του Ισραήλ και του Ηνωμένου Βασιλείου και ο Διοικητής της Διοίκησης Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής και Διοικητής των Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Το συνέδριο παρακολούθησαν η πρέσβης του Ισραήλ, ο Γεν. Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ, η Ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, επίτιμοι Αρχηγοί, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, Ακόλουθοι Άμυνας και Αντιπροσωπείες Συμμαχικών Χωρών, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και μαθητές Παραγωγικών Σχολών.

Σχετικές ειδήσεις