Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Γενί Σαφάκ:Σχέδιο εισβολής Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας στη Συρία

Γενί Σαφάκ:Σχέδιο εισβολής Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας στη Συρία

Η Σαουδική Αραβία θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας για την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους στη Συρία, ανέφερε το Σάββατο 13/2, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Η Σαουδική Αραβία έχει ξαναρχίσει τη συμμετοχή της στις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού κράτους κατά τις τελευταίες εβδομάδες μια κίνηση που ο Γραμματέας της Αμερικανικής Άμυνας, Άστον Κάρτερ, χαιρέτισε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

«Η Σαουδική Αραβία στέλνει τώρα αεροπλάνα στην Τουρκία στη βάση Ιντσιρλίκ. Ήρθε και διενήργησε ελέγχους στη βάση αυτή» δήλωσε ο Τσαβούσογλου στην εφημερίδα Γενί Σαφάκ, προσθέτοντας ότι δεν είναι γνωστός, ακόμη, ο αριθμός των αεροσκαφών, αλλά ενδέχεται να αποστείλει και στρατιώτες.

Όπως είναι γνωστό, σημειώνει το δημοσίευμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής Αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων στη Συρία.

Αλλά, η Σαουδική Αραβία αυτό το μήνα δήλωσε ότι προσφέρεται να αποστείλει χερσαίες δυνάμεις για την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους και ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία και οι Σαουδάραβες θα υποστηρίξουν ένα συνασπισμό χερσαίων επιχειρήσεων.

«Το έχουμε δηλώσει ότι υπάρχει μια τέτοια στρατηγική, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία να ενταχθούν σε μια χερσαία επιχείρηση» είπε ο Τσαβούσογλου στην Γενί Σαφάκ.

ΠΗΓΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Σχετικές ειδήσεις