Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο Γερμανός διοικητής του ΝΑΤΟ έσπασε τον τουρκικό τσαμπουκά...

Ο Γερμανός διοικητής του ΝΑΤΟ έσπασε τον τουρκικό τσαμπουκά...

Με ελικόπτερο των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας  πέταξε τελικά ο Γερμανός τακτικός διοικητής της ΝΑΤΟΪκής δύναμης SNMG2 από το Αιγαίο για την Άγκυρα.

Έσπασε έτσι τον τουρκικό «τσαμπουκά», καθώς αντιλήφθηκε ότι όσα δεν κατάφεραν να περάσουν οι Τούρκοι στην Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, προσπαθούν να τα περάσουν με πλάγιες μεθόδους στην πράξη.

Ο Γερμανός διοικητής της ΝΑΤΟΪκής δύναμης που επιβαίνει στο πλοίο BONN, είχε ζητήσει διπλωματική άδεια για να κάνει πλου σε ελληνικά και τουρκικά ύδατα γύρω από τη Λέσβο.

Η ελληνική πλευρά έδωσε τη σχετική άδεια, ενώ η τουρκική πλευρά την αρνήθηκε. Τότε ο Γερμανός υποναύαρχος ζήτησε να μεταβεί με το ελικόπτερο της τουρκικής φρεγάτας για διαβουλεύσεις στο Τουρκικό Επιτελείο.

Ωστόσο οι Τούρκοι το αρνήθηκαν και του πρότειναν να απονηωθεί με το ελικόπτερο από διεθνή ύδατα, χωρίς μάλιστα να καταθέσει σχέδιο πτήσης.

Στην ουσία αναδιατύπωσαν την τουρκική πρόταση όπως είχε κατατεθεί στην στρατιωτική επιτροπή. Ο Γερμανός όμως κατάλαβε την «παγίδα» και αρνήθηκε να πετάξει χωρίς σχέδιο πτήσης. Επέμενε να πετάξει με τουρκικό ελικόπτερο, από τα τουρκικά ύδατα, κάτι που τελικά κατάφερε.

Όμως επειδή το ελικόπτερο της τουρκικής φρεγάτας δήλωσε βλάβη, τελικά τον παρέλαβε ελικόπτερο της ακτοφυλακής από τα τουρκικά ύδατα και μετέβη στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις. Συνοδεύεται από αξιωματικό του στρατηγείου της Κεντρικής Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (MARCOM).

πηγη thesecretrealtruth.blogspot.com