Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Νέα Υόρκη: Αφιερωμένο στον Μάικλ Τζαχάρη το λεύκωμα της παρέλασης 25ης Μαρτίου

Νέα Υόρκη: Αφιερωμένο στον Μάικλ Τζαχάρη το λεύκωμα της παρέλασης 25ης Μαρτίου

Στους δύο μεγάλους ευεργέτες της Ομογένειας, τους αείμνηστους Αρχοντες Νικόλαο Μπούρα και Μάικλ Τζαχάρη, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ήταν βασικοί χορηγοί της τηλεοπτικής μετάδοσης της παρελάσης, θα είναι αφιερωμένο το αναμνηστικό λεύκωμα της φετινής διοργάνωσης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, τονίζοντας πως “σ’ αυτούς πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ”.

Κατά την πανομογενειακή συγκέντρωση που διεξήχθη με ελαφρώς αυξημένη συμμετοχή αντιπροσώπων και άλλων εθελοντών στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια τόσο ο κ. Γαλάτουλας όσο και τα μέλη της οργανωτικής Επιτροπής ζήτησαν μεγαλύτερη ενεργοποίηση της κοινότητας, συμμετοχή και οικονομική υποστήριξη της παρέλασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου στην 5η Λεωφόρο.

“Λίγο λίγο όλοι να βοηθήσουμε, να κάνει ο καθένας αυτό που του αναλογεί”, τόνισε ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, Γιώργος Καλλέργιος, ενώ ο Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Μάνος Κουμπαράκης ζήτησε στο χαιρετισμό του τη στήριξη των Επιτροπών που εργάζονται για τη διεξαγωγή μιας επιτυχημένης παρέλασης.

Ο τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ηλίας Τσεκερίδης, επισήμανε ότι “είναι μεγάλη υπόθεση να παρελαύνεις στην 5η Λεωφόρο” και υπενθύμισε ότι “ο χρόνος μετράει αντίστροφα”, ενώ ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Γεωργόπουλος, ευχήθηκε “Καλή δύναμη” ιδιαίτερα στα μέλη των διαφόρων επιτροπών.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου ανέφερε ότι οι μέχρι στιγμής συμμετοχές ανέρχονται σε δεκαέξι και κάλεσε τις κοινότητες, τους συλλόγους και τους άλλους φορείς της Ομογένειας να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους στην παρέλαση, ενώ η γραμματέας της παρέλασης Νομική Καστανά ζήτησε από τους φορείς που θα παρελάσουν να στείλουν εγκαίρως τα μηνύματά τους, τα οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 200 λέξεις.

Η κ. Νομική Καστανά μαζί με τον ταμία της παρέλασης, Βασίλη Πετράτο, θα είναι οι εκφωνητές στην 5η Λεωφόρο.

Στις 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του προέδρου του Μπρονξ, Ρούμπεν Ντιάζ, στην κοινότητα του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ, ενώ στις 11 Μαρτίου θα γίνει στο Σταθάκειο η εκδήλωση της προέδρου του Κουίνς, Μελίντα Κατζ μαζί με τον πολιτειακό γερουσιαστή Μιχάλη Γιάνναρη και τη βουλευτή, Αραβέλλα Σιμωτά. Για τις δύο αυτές εκδηλώσεις ενημέρωσε τη συγκέντρωση η κ. Ειρήνη Σταθάτου, συνεργάτιδα του γερουσιαστή Μιχάλη Γιάνναρη.

Τον ομοσπονδιακό βουλευτή του Μέριλαντ Τζον Σαρμπάνη πρότεινε ως τελετάρχη ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και συμπρόεδρος της Επιτροπής, Φίλιπ Κρίστοφερ, τονίζοντας ότι το σύνθημα που πρέπει να προβληθεί σε όλες τις εκδηλώσεις είναι η βοήθεια προς την Ελλάδα και ότι ο Ελληνισμός βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.

greeknewsonline.com

Σχετικές ειδήσεις