Επιμνημόσυνη δέηση στην Κίναρο στη μνήμη των τριών πεσόντων αξιωματικών

Newsroom Newsroom

Επιμνημόσυνη δέηση στην Κίναρο στη μνήμη των τριών πεσόντων αξιωματικών

Επιμνημόσυνη δέηση για τους τρεις πεσόντες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε στις 11 Φεβρουαρίου στην Κίναρο τελέστηκε σήμερα (9/3) στη νησίδα  Κίναρο στη μνήμη των τριών πεσόντων αξιωματικών, παρουσία συγγενών τους.

Παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη.

«Σήμερα, τιμούμε τους ήρωες αντιναυάρχους Αναστάσιο Τουλίτση και Κωνσταντίνο Πανανά και τον πλοίαρχο Ελευθέριο Ευαγγέλου που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος εδώ στην Κίναρο. Έπεσαν εν καιρώ ειρήνης υπέρ πίστεως και πατρίδος. Αυτό είναι ένα μήνυμα το οποίο πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ασκούνται καθημερινώς εν καιρώ ειρήνης σε συνθήκες πολέμου, προασπίζοντας την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Η μοίρα αποφάσισε να μπουν στο πάνθεον των ηρώων, μαζί με τους ήρωες των Ιμίων, μαζί με τους ήρωες της Πολεμικής μας Αεροπορίας που έπεσαν εν καιρώ ειρήνης.

Θα τους απονεμηθούν οι οφειλόμενες τιμές και θα αναλάβουμε - μαζί με τις οικογένειές τους - να είμαστε όσο πιο κοντά μπορούμε στα παιδιά τους και στις συζύγους τους, χωρίς βέβαια να μπορέσουμε ποτέ να αναπληρώσουμε το κενό που αφήνουν. Μια λέξη μόνο μπορεί να βγει από το στόμα όλων των Ελλήνων: αθάνατοι» ανέφερε ο κ. Καμμένος, που συναντήθηκε και με την 70χρονη Ειρήνη Κατσοτούρχη, που μαζί με τον γιο της είναι οι δύο μόνιμοι κάτοικοι στην Κίναρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved